Tīmeklī tiek izsmiets jaunais Trampa preses sekretārs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas pirmo preses konferenci aizvadījis arī jaunais Trampa preses sekretārs Šons Spaisers (Sean Spicer), kurš asi pārmeta medijiem to, ka Donalda inaugurācija atspoguļota negodīgi. Viņš uzsvēra, ka mediji esot neprecīzi attēlojuši cilvēku daudzumu, kas ieradies klātienē vērot Trampa inaugurācijas ceremoniju. Viņš apgalvoja, ka Trampa inaugurācija pulcējusi lielāko pūli ASV vēsturē - pusotru miljonu. Reāli fakti liecina, ka tie nebija vairāk par 750 000.

«Šī bija visu laiku lielākā inaugurācijas auditorija – gan klātienē, gan pie TV ekrāniem. Pat «The New York Times» publicēja foto, kurā neprecīzi attēlots sanākušo daudzums. Šie mēģinājumi mazināt cilvēku atbalstu ir kaunināmi un nepareizi!» viņš izteicies.

Tiesa, reāli fakti runā par ko pilnīgi citu.

Vēlāk CNN lūdza Trampa vēlēšanu kampaņas vadītājai Keliennai Konvejai (Kellyanne Conway) paskaidrot Spaisera izteikumus, uz ko viņa atbildēja, ka Spaisers sniedzis mums «alternatīvus faktus».

Šis vārdu salikums sacēlis pamatīgu vētru sociālajos tīklos, un daudzi cilvēki sākuši publicēt savus «alternatīvos faktus», lietojot tēmturus #AlternativeFacts un #spicerfacts.

«Frankenšteins nav daktera vārds, bet gan pils,» tvīto Marvel komiksu autors Dens Slots.

Lūk, vēl daži:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu