«Spēlmaņu nakts» nominanti: gada aktrises

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Tuvojoties gada lielākajam teātra pasaules notikumam - «Spēlmaņu naktij» 2015./2016. (23.11.), piedāvājam iepazīties vēlreiz ar visiem nominantiem. Šoreiz aplūkosim nozīmīgākos iestudējumus nominācijā «Gada aktrise»! Esi aicināts arī nobalsot par savu favorītu un komentāros dalīties savās prognozēs.

 
Foto: Kristaps Kalns

Guna Zariņa

Par Spīdolas lomu izrādē UGUNS UN NAKTS Latvijas Nacionālajā teātrī.

Viņam bija tikai viens ienaidnieks - viņš pats, viņam vajadzēja uzvarēt tikai vienā kaujā - pašam ar sevi. Un veikt vertikālo transcendenci - mainīties uz augšu. To viņš nespēja. Un tomēr - varbūt šī mūžīgā cīņa ir labākais, kas ar Lāčplēsi varēja notikt. Par labo un ļauno, par cīņu, kas nekad nevar būt uzvarēta, bet kas viegli var tikt zaudēta.

 
Foto: Gunārs Janaitis

Ilze Ķuzule-Skrastiņa

Par Mariannas lomu izrādē LAULĪBAS DZĪVES AINAS Dailes teātrī.

Reiz dzīvoja vīrs un sieva - Jūhans un Marianna, un viss viņiem bija. Viņš - zinātņu doktors, viņa - advokāte. Inteliģenti, veiksmīgi un izskatās jaunāki par saviem gadiem. Un arī viņu vecāki ir tādi paši. Tātad veiksminieki jau otrajā paaudzē. Ir māja, ir mašīnas, un ir arī bērns. Ko vēl vairāk vajag, jūs teiksiet!

Bet Jūhanam vajag. Jūhanam šķiet, ka viņš vēl nav pietiekami apliecinājies kā vīrietis, un tāpēc viņš aiziet pie jaunākas sievietes. Mariannas dzīve sabrūk. Pēc kāda laika Jūhans gan saprot, ka ir kļūdījies un vēl joprojām mīl Mariannu, bet kā tagad tuvoties? Ak mēs, nabaga vīrieši! Marianna ir atguvusi savu pašlepnumu, un arī Jūhana pašlepnums neļauj lūgties pieņemt viņu atpakaļ. Sākas ilgstošs šķiršanās process, kuru patiesībā nevēlas ne viens, ne otrs, tikai kaunas to atzīt. Paiet laiks, abi atkal ir veiksmīgi precējušies un satiekas jaunā statusā - šoreiz kā mīļākie. Šī būs pasaka par laulības dzīvi.

 
Foto: Ziedonis Safronovs

Inese Kučinska

Par Meropas Davidovnas Murzaveckas lomu izrādē PORTRETI. VILKI UN AVIS un Natālijas Petrovnas lomu izrādē MĒNESIS UZ LAUKIEM Liepājas teātrī.

PORTRETI. VILKI UN AVIS

Izputējusī muižas īpašniece Murzavecka ir gatava uz visu – gan izprecināt bagāto atraitni Kupavinu savam brāļadēlam Apolonam, gan viltot dokumentus, gan iesaistīties citos negodīgos darījumos. Viss notiek pēc viņas plāna, līdz brīdim, kad no pilsētas ierodas aprēķinātājs Berkutovs…

MĒNESIS UZ LAUKIEM

Režisors K. Bogomolovs atgriezies Liepājas teātrī, lai iestudētu 19. gs. krievu klasiķa I. Turgeņeva lugu, taču viņš nemēģinās rekonstruēt 19. gs. krievu muižnieku dzīvi. Režisors kopā ar aktieriem mēģinās iegrimt mūžīgi dzīvajā un pārlaicīgajā cilvēku psiholoģijā; viņus interesēs cilvēka mijietekme ar paša ķermeni, konflikti un pievilkšanās spēks starp sievišķo un vīrišķo, miesas novīšana un pretošanās tai, kā arī mīlestības dvēsele un fizioloģija.

 
Foto: Jānis Deinats

Lidija Pupure

Johans Sebastians Bahs izrādē IESPĒJAMĀ TIKŠANĀS Dailes teātrī.

Johans Sebastians Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk atalgotā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Šī beidzot būs īsta zvaigžņu stunda - vakariņas, kurās satiksies divi sava laika izcilākie mūzikas ģēniji.

 
Foto: publicitātes

Līga Liepiņa

Marija izrādē DĀMAS teātrī TT.

Nepatīkamie jautājumi nekad nebrīdina par savu ielaušanos kāda cilvēka pierastajā ikdienā. Šajā stāstā tāds sprādziens ir trīskāršā apjomā – naktī sava dzīvokļa virtuvē satiekas vecāmamma, viņas meita un mazmeita, un viņas nevar no turienes iziet, pirms nebūs noskaidrots, kā septiņpadsmitgadīgās Kitijas bikšu kabatā uzradusies pavisam īsta pistole. Lugas darbība notiek visparastākajā ģimenē, kurā ir tikai sievietes, un šai naktī viņas visas vēlas principiāli mainīt savu dzīvi. Tiesa, viņu vēlmju piepildījums novestu pie vēl lielākiem meliem nekā tie, kuros visas dzīvojušas līdz šim. Ļoti dramatiski un sāpīgi mirkļi stāstā savijas ar ļoti atpazīstamu ikdienas komiku.

 
Foto: Jānis Deinats

Olga Dreģe

Georgs Frīdrihs Hendelis izrādē IESPĒJAMĀ TIKŠANĀS Dailes teātrī.

Johans Sebastians Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk atalgotā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Šī beidzot būs īsta zvaigžņu stunda - vakariņas, kurās satiksies divi sava laika izcilākie mūzikas ģēniji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu