Gaidāma tikšanās ar politiķi un publicistu Daini Īvānu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15. novembrī plkst. 17 Raiņa un Aspazija mājā, Baznīcas ielā 30, notiks tikšanās ar politiķi un publicistu Daini Īvānu. Viens no Trešās atmodas līderiem, pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs runās par Raiņa vārdu un simbolu nozīmi Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas procesā, t.s., Trešajā atmodā.

Kad 1988. gada 8. un 9. oktobrī, Latvijas Komunistiskās partijas CK Politiskās izglītības namā (tagad – Kongresu nams) norisinājās Latvijas Tautas frontes dibināšanas kongress, pazīstamā latviešu mākslinieka Ludolfa Liberta (1895–1959) krustmeita Ruta Renigere plašākajai un demokrātiskākajai organizācijai Latvijas vēsturē pasniedza īpašu dāvanu – Ludolfa Liberta gleznoto Raiņa portretu, atgādinot: «Lai ir grūti, vajag spēt, stipram būt, uzvarēt!»

Kongresa laikā Raiņa simbolisko nozīmi savā runā pieminēja arī tobrīd jaunievēlētais LTF priekšsēdētājs Dainis Īvāns: «Tikko mēs izjutām tādu saviļņojošu mirkli, kad zālē ienāca Rainis, un tā bija it kā tīra nejaušība, bet man jau sākumā bija tāda sajūta, ka zālē ir ienācis Raiņa piesauktais jaunais laiks, ka mūsu sirdīs un mūsu zemē ir dzimis šis jaunais laiks, ko mēs esam atveduši.»

Par Raiņa ideju nozīmi 20. gs. 80.- 90. gados un to dzīvotspēju šodien saruna 15. novembra pēcpusdienā.

www.memorialiemuzeji.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu