Mūzikas akadēmijā notiks festivāla «Skaņu mežs» meistarklases

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Darba nedēļas izskaņā, 13. oktobrī un 14. oktobrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs» meistarklases, informē festivāla organizatori.

Meistarklases vadīs pianists un laikmetīgās mūzikas interprets R.Endrjū Lī, frīdžeza saksofonists Čārlzs Geils un komponists Maikls Finisijs.

Finisija meistarklase kompozīcijā notiks ceturtdien plkst.16. Komponists lekcijas laikā arī izskatīs un komentēs Mūzikas akadēmijas studentu darbus. Finisijs ir britu komponists un pianists, kurš tiek uzskatīts par vienu no diviem nozīmīgākajiem personāžiem tā saucamā jaunās sarežģītības virziena tapšanā.

Savukārt Geila meistarklase brīvajā improvizācijā noritēs piektdien plkst.14. Geils ir viens no nozīmīgākajiem Alberta Ailera un vēlīnā Džona Koltreina tradīcijas turpinātājiem mūsdienās.

Tāpat piektdien plkst.16 notiks Lī lekcija par minimālisma vēsturi un sadarbību ar mūsdienu komponistiem. Lī patlaban ir vienīgais pianists, kurš izpilda vēsturiski nozīmīgo komponista Denisa Džonsona darbu «November». Lī ir augstu vērtēts minimālisma un laikmetīgās mūzikas interprets.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu