Gugenheima muzejā izstādīts zelta tualetes pods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Gugenheima muzejā Ņujorkā atklāta mākslas instalācija - zelta tualetes pods, ko apmeklētāji var izmantot dabisko vajadzību nokārtošanai. Funkcionējošais tualetes pods atliets zeltā. Tas ievietots tualetē muzeja ceturtajā stāvā, ļaujot apmeklētājiem mākslu iepazīt vēl intīmākā līmenī.

Par «America» («Amerika») nosauktā instalācija ir pirmais itāļu mākslinieka Mauricio Katelana (Maurizio Cattelan) mākslas darbs, kas Gugenheima muzejā izstādīts kopš tur notikušās Katelana retrospekcijas 2011. gadā.

No piektdienas tas būs pieejams muzeja tualetē, kas paredzēta abu dzimumu apmeklētājiem.

Tā būs «ļoti intīma un neparasta pieredze ar attiecīgo mākslas darbu», sola Gugenheima muzeja laikmetīgās mākslas kuratore Ketrina Brinsone.

Darbs ir «daudzslāņains, uz to var lūkoties no dažādām interpretatīvajām lēcām», piebilda kuratore.

Foto: AFP

«Nosaukumu var uzskatīt par kritiku, bet to var uztvert arī kā ideālistisku,» skaidro Brinsone. «Galu galā šī darba jēga ir būt pieejamam plašai sabiedrībai, kaut arī tā ir grezna luksusa prece.»

Pie tualetes durvīm dežurēs apsargs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu