«Idiokrātijas» veidotāji plāno satīriskas reklāmas par Trampu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisoru Maika Džadža (Mike Judge) un Ītana Koena (Etan Cohen) antiutopiskā komēdija «Idiocracy» («Idiokrātija») nekad vēl nav bijusi tik aktuāla kā šodien, kad par ASV prezidenta krēslu cīnās kolorītais Donalds Tramps (Donald Trump). «Es nedomāju, ka «Idiokrātija» varētu kļūt par dokumentālu faktu,» tvītoja Koens, reaģējot uz Trampa rasistiskajiem, nekorektajiem un visādi citādi ne pārāk izglītota cilvēka paustajiem izteikumiem.

Trampa faktors ir iedvesmojis Koenu jaunām idejām. Viņš sazinājies ar Džadu un uzrunājis viņu uztaisīt reklāmas kampaņu, kurā galvenais varonis būtu «Idiokrātijas» prezidents Kamačo, kuru filmā atveidoja aktieris, bijušais amerikāņu futbola spēlētājs Terijs Krūzs (Terry Crews).

Plānots, ka reklāmās tiks izsmiets Tramps, tiesa, abi režisori vēl gaida apstiprinājumu no studijas «Fox» par atļauju izmantot komēdijas tēlus.

«Tāpēc jau satīra ir izdomāta... lai noliktu pretī spoguli un pie sevis nodomātu - tas nevar būt!» teicis Koens.

«Bīstami ir tas, ka atšķirībā no Kamačo, kurš apzinās, ka nav pārāk gudrs, un saprot, ka viņam ir nepieciešami padomdevēji, Tramps tāds nav. Es noteikti balsotu par Kamačo, jo viņš nav arī rasists,» piebildis Koens.

Atgādinām, ka «Idiokrātija» (2006) stāsta par kādu viduvēju ASV armijas kareivi Džo Baueru, kurš pēc neveiksmīga valdības eksperimenta ar iesaldēšanu nonāk 2505. gadā. Sabiedrība ir degradējusies. To vada pilnīgs komerciālisms un trula televīzijas programma, un Džo kļūst par gudrāko cilvēku uz planētas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu