Rīgā Kriss Normens un Bonija Tailere

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29.decembrī Arēnā Rīga «Smokie» zelta balss Kriss Normens un unikālās balss īpašniece Bonija Tailere Kauņas Simfoniskā orķestra pavadījumā sniegs grandiozu Vecgada koncertu, informē Gints Putniņš, «L Tips Agency» pārstāvis.

Kriss Normens

Krisa Normena vārds cieši saistāms ar savulaik populāro grupu «Smokie». Kopš pirmās slavas 1975.gadā līdz 1985.gadam, kad noslēdzās grupas un Krisa aktīvā sadarbība, tika izdoti deviņi albumi, 24 singli, savācot ievērojamu zelta un platīna disku «ražu» visā Eiropā, bet jo īpaši Vācijā.

Būdams ne tikai populārās grupas solists, Normens arī apliecināja savu komponista talantu un 1980.gadu vidū nolēma pievērsties solokarjerai. Pirmais solis šajā virzienā tika sperts vēl 1978.gadā, duetā ar Sūziju Kvatro iedziedot leģendāro «Stumblin' In».

Turpmākajos gados Normens vai katru gadu izdod jaunu albumu. Kopumā Krisam Normenam izdoti 25 soloalbumi un izlases, kā arī 2 DVD. Pats jaunākais albums ar nosaukumu «Time Traveller» klajā nācis šogad.

Saistībā ar Latviju īpaši zīmīgs ir Jāņa Lūsēna producētais disks «Christmas Together» (1997), kur Normens iedziedājis vairākas kompozīcijas kopā ar Rīgas Doma skolas zēnu kori.

Bonija Tailere

Īpašais aizmakušas balss tembrs kļuvis par Bonijas Taileres vizītkarti. Kopš 1975.gada, kad klajā nāca dziedātājas pirmais megahits «Lost In France», viņas kontā ir virkne nu jau par leģendārām kļuvušas kompozīcijas: «It’s a Heartache», «Total Eclipse of the Heart», «Holding Out for a Hero», «Here She Comes».

2003. gadā Tailere ierakstīja albumu «Heart Strings», kas tapis ar Prāgas Filharmonijas orķestri.

Tailere sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Maiks Oldfīlds, Šēra, Robins Gibs u.c.

Kauņas Simfoniskais orķestris

Kauņas Simfoniskais orķestris dibināts 1988.gadā un aktīvi koncertē ne tikai dzimtajā Lietuvā, bet arī Latvijā, Igaunijā, Norvēģijā un Itālijā, pastāvīgi piedalās dažādos starptautiskos festivālos, sniedz tematiskus koncertus. Šo gadu laikā ar orķestri sadarbojusies virkne ievērojamu lietuviešu un citu valstu solistu un diriģentu.

Pēdējo gadu laikā Kauņas Simfoniskais orķestris uzkrājis bagātu pieredzi, sadarbojoties ar dažādiem populārās mūzikas izpildītājiem un grupām. Piemēram, The Orchestra (ELO), Scorpions, Smokie, Lāra Gordona u.c.

Biļešu iepriekšpārdošana no ceturtdienas, 17.novembra plkst.10.00 www.bilesuserviss.lv tīklā. Biļešu cena, sākot ar Ls 20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu