Ziemassvētki uz mēles liek defilēt veikala apmeklētājām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

17.decembrī galerijā «Mākslas banka» norisinājās gadskārtējie modes svētki. Kuri šogad tika svinēti zem nosaukuma «Ziemassvētki uz mēles».

Pasākumā piedalījās Latvijas modes dizaineri, cepuru un somu meistari, kā arī rotaļlietu un dizaina priekšmetu mākslinieki. Izstādes apmeklētākiem sniegta iespēja izbaudīt Ziemassvētku noskaņas burvību, izvēloties dāvanas un sasildoties ar glāzi karstvīna.

Mirkļos, kad apmeklētāji baudīja karstvīnu ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem uzstājās džeza žanru pārstāvoša muzikāla apvienība.

Ziemassvētki uz mēles ir īpašs pasākums, kurā veikala apmeklētāji tiek cienāti ar karstvīnu cepumiem un iedrošināti iejusties modeļu lomās, laikot apģērbus, aksesuārus un defilēt pa veikalu.

Ikviens, kurš 17.decembra vakarā ienāca «Mākslas bankā» iekļuva īpašā svētku pasaulē, kurā bija jāiesaistās.

Pasākums viesos izraisīja daudz smieklu, pozitīvisma un beigu beigās pat pašas atturīgākās sievietes, kuras baidījās vilkt apģērbu, izmantot aksesuārus pašas meklēja ko vēl uzvilkt un iemēģināt.

Par īpašu vakara naglu kļuva rokassomiņu dizaineres Natālijas Kudrjašovas jaunākās somiņas, kuras īpaši piemērotas Jaunā gada svētku kleitām.

Kā jau īstā svētku vakarā, kurā tika pārsteigti cilvēki no ielas, ikviens kurš iegriezās veikaliņā saņēma dāvanā īpašu rotaslietu, kuru veidojusi pati dizainere.

Šāds prezentācijas standarts māksliniecei liekas labākais veids kā iepazīstināt cilvēkus ar savu darbu, Latvijas dizaineriem un radīt prieka devu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu