Holivuda aukstasinīgi uzspridzina Kremli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Toms Krūzs (Tom Cruise) ceturto reizi atgriežas aģenta Ītena Hanta lomā piedzīvojumu grāvējfilmā "Neiespējamā misija: Rēgu protokols" ("Mission: Impossible - Ghost Protocol"). Jaunajā filmā viņam pievienojas starptautiska mēroga aktieru komanda - Džeremijs Reners (Jeremy Renner), Saimons Pegs (Simon Pegg), Paula Patona (Paula Patton) un citi. Uz Latvijas kino ekrāniem jau no 16. decembra!

Ziemassvētku akcija - pērc biļeti uz "Neiespējamo misiju: Rēgu protokols" un saņem pilienu adrenalīna bezmaksas.

Apraksts. Pēc sprādziena Kremlī, kurā tiek vainota aģentūra IMF, tā aģents Ītens Hants un pārējie viņa komandā tiek atstādināti "rēgu protokola" ietvaros. Bez papildspēkiem un resursiem aģentiem jāatrod veids, kā novērst vēl vienu uzbrukumu un kliedēt šaubu ēnu pār viņu aģentūru. Šis uzdevums prasīs no viņiem pat pirmajā brīdī šķietami neiespējamo…

Pārdomas. Vai tu ciet no akrofobijas (bailes no augstuma)? Ja jā, tad "Neiespējamā misija 4" ir lieliska iespēja saņemt pamatīgu adrenalīna devu, sēžot drošībā ērtajā kino krēslā. Šī filma ir kā paraugstunda, kā pilnīgi absurdu, neiespējamu stāstu pasniegt kā lielisku filmu un brīnišķīgu izklaidi. Paldies par to jāsaka oskarotajam režisoram Bredam Bērdam (Brad Bird), kas vislabāk pazīstams kā animācijas filmu "The Incredibles" ("Lieliskie") un "Ratatouille" ("Gardēdis") veidotājs. Izvēloties pareizu aktieru komandu, uzmanīgi strādājot ar scenāriju, neaizmirstot humoru un brīnišķīgus specefektus, viņš skatītājiem dāvā lielisku izklaidi divu stundu garumā.

Visas filmas laikā var just, ka to veidojis animāciju filmu autors, jo viss izskatās tik neiespējams,

bet pasniegts tiek tā, ka gribot negribot skatītājs nodomā: kāpēc gan ne?

Šoreiz Toma Krūza atveidotajam varonim Ītenam stāsts sākas gaužām skumji. Nogalināta viņa sieva un pēc viņa asiņainās atriebības viņš ievietots Krievijas cietumā, kurā laiski gaida savu atbrīvošanu. Ilgi atpūsties viesmīlīgajā Krievijas cietumā gan viņam nav lemts, jo tiek no turienes izglābts, lai dotos glābt pasauli no kodolteroristiem. Viltīgs kā Štirlics esmu, nodomāja Ītens un ielavījās Kremlī. Tiesa, kad Kremlis uziet gaisā, it kā scenāriju būtu rakstījis pats Juris Dobelis, Ītens nesaskumst pat tad, kad viņu uzskata par pašu bīstamāko noziedznieku pasaulē. Un action var sākties.

Pirmā lieta, kas iepriecināja, skatoties "Neiespējamo misiju", bija fakts, ka

beidzot Holivuda ir sapratusi, ka krievu tēliem nepieciešami īsti krievu aktieri,

kuri daudzu gadu garumā man nesaprotamu iemeslu dēļ tika ignorēti, un cik nepatīkami skatītājam ir dzirdēt sev saprotamu valodu amerikāniski izkropļotā veidā! Breds Bērds ir uzslavējams kaut vai šo aktieru izvēles dēļ, pat Toma Krūza un Saimona Pega krieviski izspļautās frāzes nespēja šo prieku samaitāt.

Komandas darbs

Vislabākā ziņa - šī vairāk nav tīra Toma Krūza filma, kur pārējie būtu piemirsti, bet gan lielisku aktieru komandas nopelns, kur viņi viens otru lieliski papildina un cits citam ļauj sevi parādīt no interesantākās puses. Toms Krūzs joprojām ir līderis, bet britu komiķis Saimons Pegs to papildina ar nepieciešamo humora devu, lai visi absurdie triki skatītājam liktu pasmaidīt, nevis apsvērt domu par lodes ielaišanu sev pierē filmas titru laikā. Džeremijs Reners "Neiespējamo misiju" padara gudrāku un piešķir aktieru komandai tādu kā bijības sajūtu, bet Paula Patona ir filmas krāšņais vaigs, kā saka, kur pamielot acis skatītājam. Perfektai komēdijai pietrūka vien Nika Frosta (Nick Frost), kopā ar Saimonu Pegu būtu padarījuši par ideālu komēdiju, kā jau visas filmas, kurās šī aktieru apvienība ir piedalījusies.

Šī "Neiespējamā misija" visu dara uz pilnu klapi. Ja kaut kas jāspridzina, spridzina Kremli Krievijā, ja kaut kur jārāpjas vai no kaut kurienes jānokrīt, protams, no pasaules augstākās ēkas "Burj Dubai" kas ir 822 metrus augsta. Ja jānovērš kādi draudi, tad tie ir kodolieroču draudi. Šī neprātīgā pārspīlēšana, nemitīgie mainīgie notikumi, nenopietnā pieeja arī padara šo filmu par izcilu izklaidi, un skatītājam nav ne mirkļa atpūtai. Asa sižeta notikumi uztur spriedzi teju visas filmas garumā, aizpildot tukšumus ar kurioziem dialogiem, un atkāpes ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas. Turklāt viss tiek pasniegts tik vienkārši un nenopietni, ka skatītājam ir viegli aptvert un uzņemt to ārprātu (pozitīvā nozīmē), kas notiek uz ekrāna.

Filmas zvaigznes "Neiespējamās misijas: Rēgu protokols " pirmizrādē
Filmas zvaigznes "Neiespējamās misijas: Rēgu protokols " pirmizrādē Foto: REUTERS/ScanPix

Breds Bērds "Neiespējamo misiju" ir filmējis kā vizuāli iespaidīgu, skaistu mākslas šedevru, neizmantojot tik daudz modernās tehnikas, cik tīras operatora iemaņas, un to visu spējis salikt kopā ar modernajiem specefektiem. Būtiskākais šajā atklāsmē - skatītājs var brīvi izbaudīt katru kadru, kādas tehniskas nepilnības vai kameras tīšas drebināšanas netraucēts.

Es nevēlos atkārtoti skatīties visas iepriekšējās daļas atmiņas atsvaidzināšanai, bet diezgan droši varu apgalvot, ka šī ir vislabākā no visām, visām "Neiespējamo misiju" daļām, tieši ar patīkamo aktierspēles balansu un patīkamo nonsensu, kas norisinās filmā. Noteikti iesaku maksāt par šo filmu, lai to noskatītos un izbaudītu uz lielajiem kino ekrāniem. Garantēju, ka jebkurš, kurš nemeklēs dzīves jēgu, bet vienkārši ieradīsies uz kino ar draugiem, lai lieliski pavadītu laiku, projām aizies bez vilšanās sajūtas un ar patīkama piedzīvojuma pēcgaršu. Izmantojiet iespēju sajust nervus kutinošu spriedzi un adrenalīnu!

Vērtējums: 7.5/10

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu