"Troņu spēle" gūst panākumus arī Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Romāns "Troņu spēle" beidzot nonācis pārdošanā grāmatnīcās un lielveikalos visā Latvijā un jau pēc pirmās nedēļas iekļuvis lielāko grāmatu tirgotāju "Jānis Roze" un "Valters un Rapa" visvairāk pirkto grāmatu sarakstos.

"Prieks, ka arī Latvijas lasītāji novērtē izcilu pasaules literatūru un pazīst grāmatu, kas vairāk nekā gadu bijusi starp visvairāk pirktajām gan ASV, gan Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Igaunijā u.c.," komentē informē jaunās izdevniecības "The White Book" valdes priekšsēdētāja Santa Svaža.

Troņu spēle

"Troņu spēle"
"Troņu spēle" Foto: publicitātes

"Dziesma par ledu un uguni" jaunākais romāns "A Dance with Dragon" iznāca 2011. gada jūlijā un uzreiz kļuva par bestselleru gan ASV, gan Eiropā, tas ierindojās "New York Times", "Amazon.com", "Publishers Weekly", "USA Today" un citu pasaules ietekmīgāko visvairāk pārdoto grāmatu sarakstos.

Džordža Mārtina ASV izdevēja "HarperCollins" galvenā redaktore D. Džonsone Eiropas vadošajam grāmatu tirgotāju izdevumam "The Bookseller" šā gada vasarā paziņoja:

"Pārdošanas rezultāti ir astronomiski. Neko tādu neesam pieredzējuši kopš "Gredzenu pavēlnieka"."

2011. gadā telekompānija HBO laidusi klajā romānu sērijas "Dziesma par ledu un uguni" pirmā romāna "Troņu spēle" ekranizāciju, kas saņēmusi ārkārtīgi augstu skatītāju un kritiķu novērtējumu, arī pats Džordžs Mārtins piedalījies filmas scenārija rakstīšanā. Televīzijas seriāla otrā sezona, kas ir romānu sērijas otrās grāmatas "A Clash of Kings" ekranizācija, tiek gaidīta 2012. gada aprīlī. Sociālajā tīklā "Facebook" filma pulcējusi vairāk nekā 1,5 miljonus sekotāju.

Pārdošanā pieejamas arī pēc romāna "Troņu spēle" motīviem veidotas tāda paša nosaukuma kāršu spēles, galda spēles un datorspēles.

Džordžs Mārtins
Džordžs Mārtins Foto: ap/scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu