"Sinfonietta Rīga" piedāvā pusgada abonementu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Sinfonietta Rīga"

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" saviem klausītājiem līdz janvārim piedāvā iegādāties pusgada abonementu, kurā iekļauti pieci koncerti ar īpaši izvēlētām koncertprogrammām un māksliniekiem, informē orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova.

Abonementā ietilps Ārona Koplenda klarnetes koncerts ar Egīla Šēfera solo, festivāla "Vīnes klasika" koncerts ar āmuriņklavieru meistara Kristiana Bezaudenhauta piedalīšanos, kā arī koncerts ar šveicieti Heincu Holligeru, Nika Gothama Kamersimfonijas pirmatskaņojums un virtuozās akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts.

Semjonova norāda, ka abonements izpelnījies klausītāju lielu atzinību, jo par labu cenu iespējams iegādāties biļetes labās sēdvietās, turklāt visus abonementa koncertus raksturo interesantas programmas un izcili solisti.

Abonementu iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs līdz 13.janvārim, un tā cena ir 20 lati.

Iegādātais abonements ļaus apmeklēt koncertus no janvāra līdz pat maijam. Pirmais koncerts būs 13.janvārī Lielajā ģildē. Šajā koncertā skanēs jokus mīlošā prasmīgā klasiķa Jozefa Haidna un ASV patriotiskā simfonisma meistara Ārona Koplenda mūzika.

Nākamais koncerts notiks februārī, kurā āmuriņklavieru spēles ģēnijs Kristians Bezaudenhauts, viesojoties Rīgā, ļaus saklausīt Ludviga van Bēthovena "Otro klavierkoncertu" tā, kā tas skanējis dižā Vīnes meistara laikā. Koncertprogrammā skanēs arī Bēthovena "Septītā simfonija".

Savukārt martā gaidāms koncerts, kurā izskanēs Johana Štrausa, Franča Šūberta un obojista, komponista un diriģenta Heinca Holligera kompozīcijas. Koncertā piedalīsies pats Holligers, kurš atskaņo solopartiju Štrausa "Obojas koncertā", savukārt no viņa paša daiļrades tiks atskaņots viens no oriģinālākajiem gadsimtu mijas opusiem - ekstravagantais "ConcERto?".

Aprīlī notiks Normunda Šnē un "Sinfonietta Rīga" ierosinātā kamersimfoniju atskaņojumu cikla ceturtais koncerts, un šoreiz žanra jaundarba statusā būs Latvijas kanādieša Nika Gothama veikuma pirmatskaņojums. Līdzās pirmatskaņojumam būs klausāma arī Jozefa Haidna simfonija, kas komponēta par godu jauna opernama celtniecībai, kā arī skanēs Volfganga Amadeja Mocarta "Sinfonia concertante".

Ar iegādāto abonementu varēs apmeklēt arī sezonas noslēguma koncertu, kur paredzēta tikšanās ar Londonā dzīvojošo Latvijas akordeonisti Kseniju Sidorovu, kas patlaban atrodas pārliecinošā ceļā uz pasaules koncertskatuves iekarošanu. Koncertprogrammā viens no izcilākajiem igauņu mūsdienu komponistiem Erki Svens Tīrs šajā programmā būs pārstāvēts ar koncertu "Prophecy", kā arī vēl programmā skanēs Šūberta "Otrā simfonija".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu