Prinsu piemin Jehovas liecinieku baznīcā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mūžībā aizgājušais amerikāņu dziedātājs Prinss (Prince) svētdien tika pieminēts privātā ceremonijā Jehovas liecinieku baznīcā netālu no Mineapolisas. Laikraksts «Star Tribune» vēsta, ka 45 minūtes garo ceremoniju, kurā netika ielaisti mediju pārstāvji, apmeklēja Prinsa līdzgaitniece, amerikāņu dziedātāja Šeila E.

Prinss 2003. gadā pievienojās Jehovas lieciniekiem. Medijos parādījās ziņas, ka populārais mūziķis, tāpat kā citi Jehovas liecinieki, klauvējis pie māju durvīm un piedāvājis cilvēkiem iepazīties ar reliģisko literatūru.

Piemiņas pasākuma programmā teikts, ka Prinss «guva prieku un gandarījumu, daloties ar citiem Bībelē izlasītajās atziņās», vēsta vietējais telekanāls KARE.

Prinsu Jehovas lieciniekiem pievērsa fankmūzikas grupas «Sly and the Family Stone» basģitārists Lerijs Greiems, kurš bija tuvs Prinsa draugs.

Kā jau ziņots, 57 gadus vecais Prinss 21. aprīlī tika atrasts miris ierakstu studijas «Paisley Park» liftā. Studijas ēkā bija arī Prinsa dzīvesvieta.

Divas dienas vēlāk Prinsa ģimenes locekļi sanāca kopā «Paisley Park» studijā. Dziedātājs tika kremēts.

Taču dziedātāja māsa Tika Nelsone sacīja, ka nelielo radu sanākšanu neuzskatot par Prinsa bērēm un ka augustā plānots publisks piemiņas pasākums.

«Prinss un viņa mūzika ietekmēja tik daudzus cilvēkus, ka tas mūs iedvesmojis nosvinēt viņa dzīvi un atstāto mūziku īstajā veidā,» Nelsone rakstīja sociālajā tīklā «Facebook».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu