Polaņska jaunākās filmas pirmizrāde notiks Berlīnē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Poļu izcelsmes franču kinorežisora Romāna Polaņska jaunākās filmas "The Ghost Writer" pirmizrāde notiks februārī Berlīnes kinofestivālā, otrdien paziņoja festivāla organizētāji.

Līdzās Polaņska filmai, kas tapusi pēc Ričarda Harisa grāmatas motīviem un kurā galvenās lomas atveido Jūens Makgregors un Pīrss Brosnans, Berlīnē pasaules pirmizrādi piedzīvos arī Mārtina Skorsēzes darbs "Shutter Island".

Festivāls nākamgad noritēs no 11. līdz 21.februārim. Polaņska filma ir stāsts par kara noziegumos apsūdzētu britu premjerministru.

Kā ziņots iepriekš, Šveices varasiestādes pēc ASV pieprasījuma 26.septembrī aizturēja uz Cīrihes kinofestivālu atbraukušo Polaņski, kas 1977.gadā Savienotajās Valstīs tika apsūdzēts par 13 gadus vecās Samantas Geimeres sazāļošanu un pavešanu, taču toreiz režisors aizbēga uz Franciju pirms tiesas sprieduma paziņošanas.

Patlaban Polaņskis atrodas mājas arestā savā villā Šveices pilsētā Gštādē. Tikmēr Šveices varasiestādes trešdien paziņoja, ka janvārī pieņems lēmumu, vai ASV izdot poļu izcelsmes franču kinorežisoru Romānu Polaņski.

"Lēmums par Romāna Polaņska izdošanu tiks pieņemts nākamā gada sākumā," sacīja Tieslietu ministrijas pārstāvis Folko Galli. "ASV izdošanas pieprasījums ir ļoti detalizēts, tāpat kā arī aizstāvības advokātu piezīmes, to izskatīšana prasa daudz laika."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu