Brāļu Koenu jaunā filma triumfē (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slaveno brāļu kino veidotāju dueta Džoela un Ītana Koenu jaunākais veikums "No Country for Old Men" saņēmis balvu sezonas, kas ieskandina "Oskara" pasniegšanu februāra beigās, pirmo lielo godalgu.

Šo tumšo trilleri kā gada labāko filmu izraudzījusies ASV Nacionālās kinofilmu izvērtēšanas padome (National Board of Review of Motion Pictures jeb NBR).

Filma saņēma arī balvas par tās adaptēto scenāriju un aktieru ansambli.

Par labāko aktieri tika atzīts galvenās lomas atveidotājs tiesu drāmā "Michael Clayton" Džordžs Klūnijs, bet labākās aktrises balvu saņēma britu aktrise Džūlija Kristija.

Labākā režisora balva tika piešķirta savdabīgajam režisoram Timam Bērtonam par viņa nupat uz ekrāniem iznākušo drūmo mūziklu par slepkavu maniaku "Sweeney Todd", kurā galveno lomu atveido Bērtona iemīļotais aktieris, kas filmējies daudzās režisora filmās - Džonijs Deps.

Savukārt par labāko šā gada animācijas filmu tika atzīta visā pasaulē iemīļotie žurkas piedzīvojumi filmiņā "Ratatouille".

NBR žūrijā ietilps vēsturnieki, skolotāji un kino industrijas pārstāvji, tomēr viņu viedoklis ne vienmēr sakrīt ar citu kino vērtētāju viedokli, un viņu balvas nav garants nākamajiem panākumiem citu organizāciju piešķirto balvu ceremonijās.

Pēdējais NBR balvas saņēmējs, kas ieguva arī "Oskaru" bija filma "American Beauty" 1999.gadā.

Tomēr viņu sastādītais gadskārtējais 10 labāko filmu saraksts, kurā netiek iekļauta galvenās balvas ieguvēja, parasti izrādās visai precīzs.

Šī gada uzvarētāja "No Country for Old Men" ;šogad jau cīnījās par "Zelta palmas zaru" Kannu kinofestivālā Francijas dienvidos, taču zaudēja rumāņu režisora Kristiāna Mungiu filmai "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ("4 mēneši, 3 nedēļas un 2 dienas"), kuru NRB nosauca par vienu no piecām labākajām ārzemju filmām un kurai daudzi kritiķi prognozē "Oskaru".

Labākās ārzemju filmas balva tika piešķirta franču biogrāfiskajai amerikāņu mākslinieka un režisora Džūljena Šnābela filmai "Le Scaphandre et le papillon", kas stāsta par franču žurnālistu Žanu Dominiku Bobī, kurš pēc 42 gadu vecumā pārciestās triekas palika paralizēts, taču pamanījās uzrakstīt grāmatu, saziņai izmantojot tikai vienas acs plakstiņu.

Balvu ieguvēju vidū bija arī divi brāļi Afleki. Jaunākais - Keisijs - saņēma balvu par labāko otrā plāna lomas atveidojumu filmā "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", bet vecākais - Bens - balvu par labāko debiju režijā - filmu "Gone Baby Gone", kas pagaidām aizliegta rādīt Lielbritānijā, jo tajā ir līdzības ar tagad aktuālo britu meitenītes Madleinas Makanas pazušanas lietu.

Par sasniegumiem karjerā jeb kā pierasts "par mūža ieguldījumu" šoreiz tika godināts slavenais amerikāņu aktieris Maikls Duglass.

Nākamais balvu sezonas pasākums notiks 13.decembrī, kad tiks paziņoti "Zelta globusu" ieguvēji.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu