Teilore Svifta saņem savā vārdā nosauktu balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Amerikāņu popzvaigznei Teilorei Sviftai (Taylor Swift) organizācijas BMI ceremonijā pasniegts viņas vārdā nosaukts apbalvojums. Sviftas balva godina dziedātājas «māksliniecisko talantu un ietekmi».

«Ja Teilores Sviftas balva būtu pasniegta kādam citam, tad gan es būtu nedaudz bēdīga,» apbalvošanas ceremonijā Losandželosā jokoja 26 gadus vecā Svifta.

Tā ir otrā reize, kad BMI pasniegusi kāda mūziķa vārdā nosauktu balvu. 1990. gadā tāda pirmoreiz tika pasniegta popmūzikas leģendai Maiklam Džeksonam.

BMI ievāc mūziķiem pienākošos atlīdzību par dziesmu atskaņošanu radio un televīzijā. Organizācija ik gadu rīko svinīgu ceremoniju, kurā apbalvo gada visvairāk spēlētās dziesmas.

Aizvadītā gada visvairāk atskaņoto dziesmu sarakstā bija iekļuvušas četras Sviftas dziesmas - «Bad Blood», «Blank Space», «Style» un «Wildest Dreams». Tās visas ietilpst Sviftas 2014. gada albumā «1989».

BMI viceprezidente Barbara Keina sacīja, ka Svifta «pārveidojusi popkultūru» ne tikai ar savu mūziku, bet arī citu izpildītāju aizstāvēšanu un nostāšanos pret mūzikas straumēšanas pakalpojumiem, kuru biznesa modelis mūziķiem nav izdevīgs.

«Viņa ir ietekmīga ne tikai kā mūziķe, bet arī tāpēc, ka aizstāv principu, ka mūzikai jābūt vērtīgai un pret to jāizturas ar cieņu,» uzsver Keina. «Mēs vēlējāmies piešķirt Teilorai Sviftai balvu, kas ir tikpat unikāla un īpaša kā viņa pati.»

BMI par gada popmūzikas dziesmu atzina dziedātāja Bruno Marsa un producenta Marka Ronsona hitu «Uptown Funk», savukārt Ikonas balvu saņēma dziesmu autoru pāris Barijs Mans un Sintija Veila.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu