69 gadu vecumā miris leģendārais Captain Beefheart (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: atr-lang.com

Bēdīga ziņa visiem ekscentriskā amerikāņu mūziķa un mākslinieka Captain Beefheart jeb Dona van Vlieta faniem – vakar viņš zaudējis cīņā ar multiplo sklerozi un atstājis šo pasauli, ziņo BBC.

Captain Beefheart kļuva slavens pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, piedāvājot avangardisku skatījumu uz blūzu un rokmūziku. No viņa mūzikas un skatuviskā tēla ietekmējušās tādas slavenas un ekstravagantas personības kā Rokenrola Slavas zālē beidzot uzņemtais Toms Veitss, Niks Keivs, Džeks Vaits un vēl daudzi citi. Viņš savulaik cieši sadarbojies ar vēl vienu rokmūzikas ekscentriķi – Frenku Zapu.

Captain Beefheart laika posmā no 1965. līdz 1982. gadam uzstājās koncertos un strādāja studijā kopā ar grupu "The Magic Band", pavisam ierakstot 12 albumus. Tie kļuvuši par eksperimentālā roka klasiku, pateicoties neparastajam mūziķa dziedāšanas, kā arī mutes harmoniku, saksofona un citu pūšamo instrumentu spēlēšanas veidam, un, protams, novatoriskajai pieejai dziesmu kompozīcijai. Nevar neatzīmēt arī Captain Beefheart bieži vien humora pilnos un sireālos dziesmu tekstus, kas lieliski papildina avangardisko mūziku.

Pēc 20 mūzikai veltītiem gadiem van Vliets vairāk pievērsās gleznošanai un guva panākumus arī šajā lauciņā, turpinot darboties avangardiskā stilistikā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu