Fransisko Asensio Servers "Eļļas glezniecība iesācējiem"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Jāņa Rozes apgāds" izdevis Fransisko Asensio Servera grāmatu "Eļļas glezniecība iesācējiem" ("Oil painting for beginners").

Sistemātiskā un strukturētā formā šī ļoti praktiskā grāmata eļļas glezniecības iesācējiem iemācīs visu, ko nepieciešams zināt, lai varētu sākt gleznot. Eļļas glezniecības pirmsākumos — renesanses periodā — tās tehnika tika uzskatīta par visskaistāko izgudrojumu tēlotājmākslā. Kopš tā laika tas ir mākslinieku iecienītākais izpausmes veids.

Grāmatā ar viegli saprotamu attēlu un aprakstu palīdzību stāstīts par nozīmīgākajām gleznošanas tehnikām, to paņēmienu lietošanu, darbarīkiem un materiāliem, kā arī piedāvāti uzdevumi, kuriem jāseko soli pa solim. Ar daudziem viegli saprotamiem piemēriem šī grāmata noteikti iedvesmos visus interesentus apzināties savu kreatīvās izpausmes potenciālu. Papildus tam grāmatā ir arī izcilāko mākslinieku darbu analīze, kā arī viņu paņēmieni un noslēpumi.

Grāmatas autors F.A.Servers ir prezidents izdevniecībai, kas specializējas arhitektūras un dizaina literatūras iespiešanā. Viņš ir arī vairāku starptautisku žurnālu dibinātājs un izveidojis arī savu reklāmas aģentūru. Par savu ieguldījumu dizaina mākslā un arī izdevējdarbībā F.A.Servers saņēmis vairākus apbalvojumus.

F.A.Servers ir autors un līdzautors vairākām grāmatām par arhitektūru un dizainu, taču par saviem nopietnākajiem darbiem tomēr uzskata šīs: "Eļļas glezniecība iesācējiem", "Akvareļa praktiskais kurss" ("Practical Course of Watercolor") un "Tēlotājmāksla iesācējiem" ("Fine Arts for Beginners"). Šobrīd autors dzīvo un strādā Spānijā.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Ozoliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu