Stilīgie un seksīgie "h2o" puiši

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nenoliedzami, "h2o" ir viena no pēdējā laika jauniešu iemīļotākajām latviešu grupām.

Viņu dziesma "Uzmini nu" jau kuro nedēļu nav pametusi Radio SWH 40 topa pirmo trijnieku. Savukārt dziesma "Jaunības dēļ" ir tituldziesma filmā "Jaunatnes likums – ikvienam jaunietim". Nu gan puiši dod!

Jānis Strapcāns Grupā: vokāls Iesauka: Strapcis Vecums: 24 Horoskops: Ūdensvīrs Hobiji: klausīties mūziku, lasīt, remontēt, radīt, baudīt... Ikdienā: Mācos Mūzikas akadēmijā, diriģentu fakultātē Īpaša pazīme: rūtiņas

Mārtiņš Miļevskis Grupā: bungas Iesauka: Marčello, Čelio Vecums: 22 Horoskops: Svari Hobiji: mūzika ir gan darbs, gan hobijs. Sportot un makšķerēt Ikdienā: studēju Latvijas Mūzikas akadēmijā un spēlēju bungas Īpaša pazīme: zilas acis Staņislavs Judins Grupā: basģitāra Iesauka: Staņiks Vecums: 21 Horoskops: Auns Hobiji: melnbalts kino, kartingi Ikdienā: mācu spēlēt basģitāru Ventspils mūzikas koledžā Īpaša pazīme: frizūra

Ar ko šobrīd nodarbojas h2o?

Staņislavs: Mums grupā ir divi jauni ģitāristi, tāpēc kopā ar viņiem apgūstam h2o repertuāru.

Jānis: Viņus var uzskatīt par grupas viesmāksliniekiem. Lai dziesmām celtu kvalitāti, esam sapratuši, ka nav problēmu pieaicināt klāt māksliniekus. Šobrīd pie mums ir divi ģitāristi un divas bekvokālistes.

Staņislavs: Pavisam nesen ierakstījām soundtreck jauniešu filmai „Jaunatnes likums – ikvienam jaunietim”. Filma ir par neformālo izglītību. Mūsu dziesma „Jauniešu dēļ” iet cauri visai filmai.

Mārtiņš: Par jauniešu iespējām ārpus skolas, par jaunatnes likumu. Šī filma tiks nosūtīta latviešu skolām. Filmā piedalās vairākas Latvijas slavenības, piemēram, Mārtiņš Freimanis pārdod zemenes tirgū. Valters un Gustavo lec ar gumiju Siguldā.

Jau labu laiku jūsu dziesma „Uzmini nu” ir radio SWH TOP virsotnē. Ar ko tā ir īpaša?

Staņislavs: Es pateikšu! Tur ir spēcīgi vārdi un spēcīga melodija.

Mārtiņš: Ļoti sirsnīga dziesma – nav ne uzbāzīga, ne banāla. Netiek uzsvērtas konkrētas lietas, piemēram, mīlestība, bet tajā pašā laikā cilvēkiem ir skaidrs, par ko tiek dziedāts.

Jānis: Jāprasa pašiem klausītājiem, kāpēc šī mūsu dziesma patīk un kāpēc par to balso.

Kas ir mainījies pēc Kaspara (Kaspars Ansons, bijušais ģitārists) aiziešanas no grupas?

Staņislavs: Mainījies ir ģitārists.

Jānis: Pie tā arī paliksim!

Pēc Eirovīzijas esat kļuvuši populārāki un...

Mārtiņš: Daudz kas ir mainījies. Cilvēki, ar kuriem agrāk bija labas attiecības, tagad bieži vien uz mani skatās greizi: Nu, tas tagad televīzijā ir ticis, noteikti kļuvis baigi iedomīgais!

Staņislavs: Man gan tā nav! Vienīgais – lielākas prasības no apkārtējiem.

Jānis: Cik cilvēku, tik attieksmju. Vieni skatās greizām acīm, citi nāk klāt un saka: Baigie malači! Jums ir baigi foršā dziesma. Bet mēs paši – domas, vārdi un dziesmas – neesam mainījušies. Mārtiņš: Cik forši bijām, tādi arī palikām!

Kādi ir nākotnes plāni?

Jānis: Mums ir vairāki noslēpumiņi, kuriem ir uzlikts neliels ētisks plīvurs, ko pagaidām nevēlamies noņemt. Noslēpums. Staņislavs: Sagatavot materiālu albumam.

Mārtiņš: Mans plāns ir pēc intervijas noteikti paēst.

Atceries pirmo reizi, kad uzkāpi uz skatuves?

Staņislavs: Man bija 10 gadu. Tas notika Ventspils kultūras namā, kad uzstājos kopā ar savu pirmo grupu. Bija nežēlīgs uztraukums! Biju tik maziņš, ka basģitāru nevarēju ne noturēt, ne pacelt. (Smejas.) Tāpēc sēdēju uz krēsla.

Mārtiņš: Tas bija Emīla Dārziņa mūzikas skolā, tad spēlēju grupā Punch. Tajā grupā sāku savu muzikālo darbību. Biju ļoti uztraucies, jo spēlējām skolā, kur visi skatītāji bija pazīstami. Uztraucos – kā nu es spēlēšu bungas, kad visi mani draugi, paziņas un skolotāji klausīsies? Man bija 15 gadu.

Jānis: Tīņa gados piedalījos žurnāla LABA rīkotajā konkursā „Tīnis” un uzvarēju. Konkursa finālā bija iespēja satikties ar Mārtiņu Freimani, un mēs kopā izpildījām dziesmu Viņš (mazliet savādāks). Biju ļoti priecīgs!

Bērnības mīļākā dziesma?

Mārtiņš: The Beatles dziesma Michel.

Jānis: „Ciku, caku, caku, šuju lellei jaku”. „Adiet bērni, ko adāt” un „Kas dārzā”.

Trīs lietas, kuras nekad un neparko nedarītu?

Staņislavs: Neēstu sīpolus, nefotografētos kails un meitenēm nerunātu rupjības.

Mārtiņš: Vārot zupu, tai nepievienotu burkānus. Negaršo burkāni, it īpaši vārīti. Netaisītu pašnāvību neatkarīgi no situācijas un apstākļiem. Nevilktu augstpapēžu kurpes. Jānis (ilgi domā): Nekad nesistu meitenēm, nebarotu bērniem narkotikas un noteikti nelēktu zemē no mājas jumta.

Par ko tīņa gados kompleksoji?

Staņislavs: Tīņa gados ļoti slikti runāju latviski, tāpēc ar latviešiem kaunējos komunicēties. Arī ar latviešu skaistajām meitenēm!

Mārtiņš: Par visu, jo tīņus var aizskart jebkura lieta. Kolīdz kaut kas neiznāca, radās kompleksi. Tīņi jau visu uztver pārlieku personiski, arī es. Jānis: Es nekompleksoju!

Vai ir nācies saskarties ar drauga nodevību?

Staņislavs: Tīņa gados kopā ar draugiem spēlējāmies un lēkājām no jumta mīkstajās smiltīs. Un kaut kā gadījās, ka netrāpīju uz tām smiltīm, nokritu un salauzu kāju. Draugi aizgāja un pateica, ka pasauks manus vecākus. Tā nu tur nosēdēju vairāk nekā stundu! Viņi vienkārši bija aizgājuši uz mājām un par mani aizmirsuši. Sveši cilvēki pamanīja un paziņoja vecākiem.

Mārtiņš: Reiz vienam no labākajiem draugiem – vismaz es tā domāju, ka viņš ir draugs, – izstāstīju lielu noslēpumu, kuru nedrīkstēja nevienam izpaust. Pēc kāda laiciņa sveši cilvēki man to atstāstīja. Un tad bija liela saruna ar to draugu – jā, viņš noslēpumu bija visiem izstāstījis un plus vēl piekrāsojis. Jānis: Jā, protams! Bērnībā kāds puisis solījās būt mans draugs, bet nepārtraukti mani piekrāpa. Uz ļoti daudziem cilvēkiem nevar paļauties. Piemēram, sarunājam satikties plkst. 12.00, viņš atnāk 13.00 vai neatnāk vispār.

Ko nevar piedot meitenei?

Staņislavs: Ja meitene puisi nesaprot un necenšas to darīt. Pat nepasaka to puisim.

Mārtiņš: Nodevību.

Jānis: Melus.

Pamācība meitenēm – kā var ieriebt puisim?

Staņislavs: Viegli flirtējot ar svešiem puišiem. Tikai nevajag pārspīlēt. Tad puisis uzreiz pamanīs!

Mārtiņš: Nu, nezinu, vai man atmaksājas to tagad stāstīt! (Domā.) Jā, vislabāk darbojas, ja meitene sāk flirtēt, izrādīt interesi par citu puisi.

Jānis: Ja meitene ir netaktiska.

Kuri meiteņu jautājumi puišiem krīt uz nerviem?

Staņislavs: Atkarībā – no kuras meitenes. (Padomā.) Zinu! Ko tu par mani domā?

Mārtiņš: Kaut kas saistīts ar krāsošanos, jo daudzām meitenēm tas ir laikietilpīgs process. Noteikti kaitinātu jautājums – vai ieiesim arī šajā sieviešu nodaļā?

Jānis: Visi tie, kas ir netaktiski. Kaitina, ja vienkārši pajautā – kā tev iet? Pārāk bezpersoniski!

Visstilīgākais mīļvārdiņš?

Staņislavs: Peļukiņš. Mārtiņš: Pintiķītis. Jānis: Puk-puk-puk.

Latvijas stilīgākā un seksīgākā slavenība ir...

Staņislavs: Jana Duļevska. Vispār nē, labāk Chilli (Ilva Šeškauska). Mārtiņš: Es! Jānis (čukstus): Mārtiņš Miļevskis un Staņislavs Judins. Uz sievietēm pārlieku neskatos!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu