Losandželosā izdalītas 60.gadskārtējās "Emmy" balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosā svētdienas vakarā tika pasniegtas gadskārtējās "Emmy" balvas 2008.gada labākajiem televīzijas seriāliem, filmām un aktieriem, un šogad visvairāk balvu saņēma drāma "John Adams" un komēdijseriāls "30 Rock".

Populārā situāciju komēdija atzīta par labāko seriālu, savukārt tās zvaigznes Aleks Boldvins un Tīna Feja attiecīgi tika atzītas par labāko aktieri un aktrisi komēdiju seriālā, turklāt Feja arī saņēma labākās televīzijas komēdijas scenāristes balvu.

Drāmu kategorijā uzvarēja "Mad Men" un "John Adams", kas attiecīgi tika atzītas par labāko drāmu un labāko miniseriālu jeb daudzsēriju televīzijas mākslas filmu.

Labākās otrā plāna aktrises miniseriālā balvu uz Eiropu vedīs britu aktrise Ailīna Etkinsa, kura to saņēma par savu tēlojumu BBC drāmā "Cranford".

Arī labākā otrā plāna aktiera miniseriālā balva tika britu aktierim. To par lomu vēsturiskajā filmā "John Adams" ieguva Toms Vilkinsons.

Kopumā šī daudzsēriju televīzijas mākslas filma, kas stāsta par ASV otro prezidentu, svētdienas vakarā saņēma piecas godalgas, taču tās "Emmy" balvu kopskaits sasniedza 13, jo filma jau pirms nedēļas saņēma astoņas "Creative Arts Emmy Awards" balvas, kas tiek pasniegtas televīzijas tehniskajiem darbiniekiem par darbu populārajos seriālos.

Šis ir jauns "Emmy" balvu rekords, jo līdz šim nevienam miniseriālam nebija izdevies savākt šādu balvu kopskaitu visās "Emmy" klasēs.

60.gadskārtējā "Emmy" televīzijas balvu pasniegšanas ceremonija notika Losandželosas arēnā "Nokia Theater".

Galveno 2008.gada "Emmy" balvu ieguvēji ir šādi:

Labākais dramatiskais seriāls - "Mad Men";

Labākais komēdijseriāls - "30 Rock";

Labākais dramatiskā seriāla aktieris - Braiens Krenstons ("Breaking Bad");

Labākā dramatiskā seriāla aktrise - Glena Klouza ("Damages");

Labākā komēdijseriāla aktrise - Tīna Feja ("30 Rock");

Labākais komēdijseriāla aktieris - Aleks Boldvins ("30 Rock");

Labākais miniseriāls - "John Adams";

Labākais miniseriāla aktieris - Pols Džiamati ("John Adams");

Labākā miniseriāla aktrise - Lora Linnija ("John Adams");

Labākā televīzijas filma - "Recount";

Labākais realitātes šovs - "The Amazing Race";

Labākais varietē vai mūzikls - "The Daily Show".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu