Kino "Rīga" sāks jauno kino sezonu ar filmu "Vasaras lietus" (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kino "Rīga" sāks jauno kino sezonu ar Antonio Banderasa romantisko drāmu par mīlestību un dzīves alkām "Vasaras lietus".

Kā pastāstīja kino "Rīga” mārketinga menedžere Olga Savina, no 22.septembra kino "Rīga" Lielajā zālē tiks demonstrēta filma "Vasaras lietus", kura Berlīnes kinofestivālā ieguvusi godalgu "Label Europa Cinemas".

Filmas darbība risinās Malagā 1970.gadu vidū - laikā un vietā, kur auga pats Banderass. Trīs draugi bezrūpīgi bauda burvīgu un satraucošu vasaru, mēģina iepazīt dzīves garšu, kur nav aizspriedumu un kur katra jauna tikšanās ar nezināmo nes neparedzamus dzīves pavērsienus.

Savukārt kino "Rīga" Mazajā zālē no 22.septembra skatītājiem tiks piedāvāta prestižos kinofestivālos vairakkārt godalgotā un kritiķu augsti novērtētā Antona Korbeina mākslas filma "Kontrole", kas tikai vienā seansā tika izrādīta šā gada kinoforumā "Arsenāls".

Filmā smalkā melnbalta kadra estētikā risinās leģendārās grupas "Joy Division" līdera Iana Kērtisa dzīve, sākot ar skolas gadiem, kad viņš klausās Deivida Bovija ierakstus, un beidzot ar traģisko dzīves noslēgumu 23 gadu vecumā.

Tāpat kino Mazajā zālē no 22.septembra būs skatāma latviešu režisora Māra Martinsona un lietuviešu režisora Raimonda Paškeviča filma "Nevajadzīgie cilvēki", kas arī tika izrādīta šā gada kinoforuma "Arsenāls" laikā. Par šo filmu Martinsons ir saņēmis Šanhajas Starptautiskā kinofestivāla balvu kā labākais režisors.

Filma spēlējas ar mazās pasaules jēdzienu, kas noteic, ka visi cilvēki ir saistīti savā starpā, kā arī nesaudzīgi runā par sociāli sāpīgiem jautājumiem - iedzīvotāju emigrāciju un tiem, kas tiek pamesti dzimtenē, gaidot savus tuviniekus atgriežamies.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu