"Ķīniešu pasakas" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrumu tautu dziļā, gadu tūkstošos krātā dzīves gudrība un filosofija vienmēr ir fascinējusi citas pasaules tautas. Arī mūs, latviešus, tomēr līdz šim latvisko tulkojumu skaits bijis ierobežots.

Tāpēc vēl jo lielāks prieks ir stādīt priekšā „Jāņa Rozes apgādā” tikko iznākušo grāmatu ar pasakām no senās Ķīnas. Bērniem būs aizraujoši iepazīties ar garu, pūķu un maģijas pilno pasauli, kurā sastopas imperatori un vienkārši zemnieki, kungi un kalpi. Pieaugušajiem būs interesanti vērot, cik atšķirīgs ir seno ķīniešu pasaules redzējums no mums ierastā.

Krājumā izlasīsim vēl nedzirdētu leģendu par to, kā varde kļūst par imperatoru un kā, pēc ķīniešu domām, radās pasaule. Iepazīsimies ar tādiem neparastiem personāžiem kā Lu Baņa, Lielais namdaris, dzeltenais pūķis un pūķu ķēniņa meita.

„Ķīniešu pasakas” katra lasītāja rokās kļūst par brīnumainām durvīm, aiz kurām atrodas pārsteidzoša, teiksmaina pasaule - pilna Austrumu smaržām un skaņām... Tās ir durvis, aiz kurām var notikt jebkas. Tikai jāļaujas pasaku burvībai, kas turpinās katrā no bagātīgi ilustrētajām, košajām un krāsainajām lappusēm.

No franču valodas tulkojusi Valērija Lasovska.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu