"Jāņa Rozes apgāds" izdevis unikālu pavārgrāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Jāņa Rozes apgāds" izdevis unikālu pavārgrāmatu, kurā apkopotas visu Eiropas un Āfrikas valstu raksturīgākās receptes.

Ikvienu recepti ilustrē apetīti rosinošas ēdienu fotogrāfijas. Līdzās informācijai par ēdiena pagatavošanas laiku, procesu un sastāvdaļām, īsā ievadtekstā uzzināsiet interesantus vēsturiskus faktus vai ziņu par kādu no ēdiena sastāvdaļām. Gan sātīgi ēdieni, gan našķi izraudzīti tā, lai tos varētu pagatavot arī pavārmākslas iesācēji.

"Pasaules virtuves" otrajā daļā, kas klajā nāks pavasarī, apkopotas Āzijas, Austrālijas, Jaunzēlandes un Klusā okeāna salu, Amerikas un Karību reģiona valstu receptes.

"Ēšana cilvēkam nozīmē daudz vairāk nekā tikai izsalkuma remdēšanu. Prieks, ko sagādā gardi ēdieni un dzērieni, ir viena no cilvēku galvenajām baudām. Pavārmāksla, gatavošanas paņēmieni un garšvielu izvēle dažādās zemeslodes malās ir atšķirīga, taču visur ēšanas rituālam piemīt kāda kopīga iezīme: lai maltīte izdotos, nav noteikti jāceļ galdā dārgas, retas delikateses - līdzās produktu kvalitātei un jaukam, pievilcīgam galda klājumam svarīgākais ir sarunas un noskaņa, kas ļauj baudīt prieku par ēdienu."

Ingeborga Pilsa un Stefans Palmers

No vācu valodas tulkojusi Iveta Galēja

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu