Sākas seriāls "Svešā dzīve" (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seriāla “Svešā dzīve” vajadzībām uz LNT jumta uzbūvētajā paviljonā dzīve rit strauji kā kino. Pat straujāk, jo jau pirmdien, 1.oktobrī, plkst. 19.30 “Svešā dzīve” sāka savu dzīvi LNT ēterā.

Seriāla centrā ir trīs ģimeņu dzīves līkloči, taču vienlaikus tas ir stāsts par 21. gadsimta dažādu intrigu pilno Latviju. Seriāla veidotāji balstās uz šodienas notikumiem politikā un ikdienas dzīvē, bet dažiem no seriāla varoņiem pat ir reāli prototipi.

Seriālā būs redzama gan netīra politika, gan nelietība un gļēvulība, gan arī mīlestība un spēks sākt jaunu dzīvi. Ne velti “Svešās dzīves” režisors Harijs Petrockis seriālu pat salīdzina ar itāļu mafijas krusttēva latviešu versiju. Seriālā redzēsim mūsdienu Rīgu, kur deputāti un ierēdņi nekautrēdamies izmanto dienesta stāvokli savas labklājības veicināšanai, sadarbojas ar noziedzīgo pasauli, pērk un pārdod īpašumus un spēlējas ar cilvēku likteņiem kā lellēm.

Ligita Lukstraupe, “Svešās dzīves” producente, saka: seriālā pamazām noskaidrosies, ka lielā mērā ar visiem mums manipulē. Jautājums vienīgi, cik daudz mēs šai manipulācijai ļaujamies, cik daudz mēs dzīvojam šo svešo dzīvi un cik lielā vai mazā mērā mēs uzdrošināmies gan sev, gan citiem atzīt, ka jādzīvo pašiem sava dzīve.

Skatītājus “Svešā dzīve” solās pārsteigt ar spilgto aktieru sastāvu: Lilita Ozoliņa, Juris Bartkevičs, Sarmīte Rubule, Māris Bezmers, Mārtiņš Brūveris, Esmeralda Ermale, Pēteris Gaudiņš, Liene Šomase, Karina Lučīņina, Maija Korkliša un daudzi citi. Filmējas gan Dailes teātra aktieri, gan Latvijas Nacionālā teātra, Liepājas, Daugavpils un Valmieras teātra aktieri.

Lilita Ozoliņa “Svešajā dzīvē” iejutusies Saeimas deputāta Barona (Juris Bartkevičs) kundzes lomā un saka, ka pati savā – aktrises dzīvē – nesen saņēmusi lielāko komplimentu, kādu vien aktieris var saņemt.

“Pirms pāris dienām intervijas laikā Neatkarīgajai Rīta Avīzei žurnāliste Santa Raita stāstīja, kā viņas laukos dzīvojošā mammīte un kaimiņiene teikušas: paldies Dievam, ka ir tāds seriāls, kur redzēsim mūsu aktrisi Lilitu Ozoliņu! Uz Rīgu, uz teātri jau mēs aizbraukt nevaram… Biju ļoti aizkustināta,” stāsta aktrise. Lilita Ozoliņa arī atzīst, ka seriālam skatītāju acīs ir ļoti liela nozīme. Galvenokārt atpazīstamo mūsu ikdienas dzīves situāciju dēļ. “Ir svarīgi, lai skatītāji pieņem “Svešās dzīves” sarežģītās situācijas un samezglotās intrigas, šīs dzīves domas un nianses. Ir svarīgi, jo seriāls bez mūsu skatītāja nav nekas,” saka Lilita Ozoliņa.

Savukārt režisors Harijs Petrockis neslēpj, ka, pirmizrādes brīdim tuvojoties, viņš dzīvo visnotaļ pozitīvās sajūtās: “Protams, zināms uztraukums un zināms adrenalīna daudzums par to, kā pirmdien startēsim, man ir, taču esmu ārkārtīgi gandarīts par mūsu komandu, par lieliskajiem aktieriem un ļoti labo tehnisko komandu.”

Harijs Petrockis stāsta, ka LNT piedāvājums iesaistīties tāda mēroga projektā viņu patīkami pārsteidzis. "Pēc profesijas es tomēr esmu televīzijas un teātra režisors, tādēļ atgriešanās televīzijā man sagādāja lielu gandarījumu," saka H.Petrockis. Režisors neslēpj, ka īpašs prieks viņam ir atkal strādāt kopā ar Lilitu Ozoliņu un Juri Bartkeviču.

Pagaidām ir paredzēts uzņemt vismaz 100 sēriju, tomēr “Svešās dzīves” veidotāji cer, ka skatītājiem seriāls patiks un sēriju būs vairāk.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu