"Muļķu laikmeta" pirmizrāde (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar (10.nov.) plkst.19 Spīķeros, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekta "kim?" telpās, pirmizrādi Latvijā piedzīvos britu režisores Frenijas Armstrongas veidotā filma "The Age of Stupid" ("Muļķu laikmets").

Filma pasaulē izsaukusi plašu rezonansi gan skarbi provocējošā satura, gan netradicionālā formāta dēļ. Filmas formātu veido drāmas, dokumentārā un animācijas kino sajaukums, informēja Britu padomes Latvijā vadītāja Dace Melbārde.

Britu padome ir panākusi vienošanos ar filmas "The Age of Stupid" veidotājiem par tiesībām veselu gadu visā pasaulē demonstrēt filmu izglītības nolūkos. Sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Vides ministriju Britu padomes pārstāvniecība Latvijā plāno filmas izrādīšanu gan izglītības iestādēs, gan kultūras centros visā Latvijā.

Apvienotajā Karalistē filma "The Age of Stupid" tiek rādīta no šā gada marta. Tā ir demonstrēta Eiropas Savienības, Apvienotās Karalistes un vairāku citu valstu parlamentos, kā arī ANO Klimata samitā Poznaņā, Pasaules Bankā un Amerikas Vides aizsardzības aģentūrā.

Filmas budžetu, 450 000 angļu mārciņu (352 800 latus), izveidoja no publiskajiem ziedojumiem, kas ļauj vērtēt filmu kā neatkarīgi veidotu mākslas darbu.

Filmas darbība notiek 2055.gadā, kad klimata izraisīto pārmaiņu rezultātā pasaule pārdzīvo milzīgu postu - Londonu ir pārņēmuši plūdi, Lasvegasa grimst tuksneša smiltīs, Sidnejā plosās postoši ugunsgrēki, ko izraisījis ilgstošs sausums, Arktikas ledāji ir izkusuši.

Filmas galvenais varonis, kuru atveido Oskaram nominētais britu aktieris Pīts Postlveits, aizvada savu dzīvi vientulībā Arktikā, 800 kilometrus no Norvēģijas, Globālajā arhīvā pētīdams un vērtēdams mūsu laikā dokumentētos notikumus, kas uzskatāmi brīdināja par klimata pārmaiņu iespējamām sekām. Pētot 2008.gada dokumentārās liecības, filmas varonis secina, ka pasaules postu izraisīja mūsu paaudzes uzvedība un rīcība laika posmā līdz 2015.gadam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu