"Robinsona dārgumi" vēl tikai vienu reizi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar izrādi sestdien, 9.septembrī Rēzeknē no skatītājiem atvadījās šīs vasaras vienīgais oriģinālais latviešu brīvdabas mūzikls „Robinsona dārgumi”.

Izrāde no „Izklaides producentu apvienības 7” repertuāra tiks noņemta, lai nākamvasar dotu vietu jaunam brīvdabas mūziklam, kura sagatavošana jau sākusies.

„Tā nu sanāk, ka brīvdabas mūzikls, lai cik arī krāšņs, jautrs un skanīgs tas būtu, Latvijā vienmēr būs vienas vasaras zieds. Izrādi „vest” pa Latviju divus gadus pēc kārtas nevaram, jo visi, kas vēlējušies redzēt, to ir redzējuši. Šo cilvēku valstī kopumā ir ap 60 tūkstošiem, tā liecina mūsu statistika. Kopumā „Robinsona dārgumu” turneju uzskatu par veiksmīgu, jo esam kļuvuši profesionālāki. To liecina gan skatītāju ovācijas un komentāri pēc izrādes, gan profesionāļu vērtējums. Ir bijuši arī skeptiski vārdi, bet tie lielākoties nāk no cilvēkiem, kuriem mūziklu žanrs nav tuvs sirdij,” stāsta izrādes direktors Aigars Dinsbergs.

Krietni vien smeldzīgāks noskaņojums valda aktieru vidū. Mūzikla titullomu spēlējošais Artis Robežnieks teic, ka būs ļoti grūti spēlēt pēdējās izrādes: „Izrādē ir vairākas ainas, kurās atvados no sev tuvajiem cilvēkiem. Nu būs pienācis tas brīdis, kad es patiešām no viņiem atvadīšos. Zinu jau šobrīd, ka tie būs emocionāli mirkļi, tāpēc pēdējās divas izrādes noteikti izdosies skaistas, piesātinātas un ar asarām acīs. Pirms pāris dienām runāju ar Sarmīti Rubuli, kura izrādē spēlē manu sievu Karlotu. Sarmīte lūdza, lai, Dieva dēļ, mūsu atvadīšanās ainā es savaldos, jo citādi viņa sāks raudāt, zinot, ka mēs patiešām atvadāmies pēdējo reizi. Lai gan parasti vārdu es turu, šoreiz viņai to apsolīt nevarēju. Ja godīgi, tad, sākot strādāt pie šīs izrādes, nebiju domājis, ka tā man kļūs tik tuva, bet tagad es Robinsonu Kruzo patiešām varu saukt par vienu no savām skaistākajām lomām. Par to liels paldies gan darba autoriem, gan režisoram Voldemāram Šoriņam.”

Taču „Izklaides producentu apvienībā 7” valda rosīga noskaņa, jo jau pēc pāris mēnešiem kompānija Rīgā atvērs „Muzikālo teātri 7”, bet paralēli tam notiek nākamās vasaras brīvdabas izrādes gatavošana, kas atkal tiks izrādīta Latvijas pilsētās. Jaunā darba nosaukums ir „Dāvana mūsdienu vientuļai sievietei”, un izrāde sola jautru noskaņojumu un tikšanos ar jau iemīļotajiem aktieriem, kā arī īpašiem pārsteigumiem. Topošā brīvdabas mūzikla pirmizrāde iecerēta 2007. gada 7. jūlijā, jeb 07.07.07., kas sasaucas ar „Muzikālā teātra 7” simbolu.

Pēdējā „Robinsona dārgumu” izrāde notiks 9.septembrī Rēzeknē, Festivāla parkā plkst. 20.

Biļetes uz „Robinsona dārgumiem” nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un pie reģionālajiem biļešu izplatītājiem.

Mūziklu „Robinsona dārgumi” sarakstījuši komponists Raimonds Tiguls un dramaturgs Kārlis Anitens. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Lomās – Artis Robežnieks, Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, Jolanda Suvorova, Gunārs Placēns, Chilli, Elizabete Zagorska, Gvido Linga, Roberto, Voldemārs Šoriņš, Inese Nagle, Dainis Porgants, Candy, Gundars Silakatiņš, Gunārs Kalniņš, Andris Daņiļenko, Kaspars Zlidnis, Uģis Liepiņš, Raimonds Ramuss un Svetlana Muižniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu