Stikla galerijā Daiņa Gudovska personāizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Stikla galerijā no 23.oktobra līdz 16.novembrim būs apskatāma Daiņa Gudovska personāizstāde "Materializētie dialogi", kurā būs aplūkojama stikla māksla un akvarelis, informēja galerijā.

Mākslinieks mēģina meklēt savu pasaules skatu kādā noteiktā sistēmā no iekšējā haosa, apmulsuma, neizpratnes uz harmonisku estētisku, sakārtotu konstrukciju. Izstāde veidota, izvairoties no naratīvas, literāras kompozicionālas izteiksmes, ļaujot skatītājam iesaistīt sevi kādā iespējama ceļa dialogā, kopumā saglabājot līdzsvaru izvēlētajā izteiksmes substancē un materiālā.

Daini Gudovski raksturo lakoniska, materiāla konstrukcijas substance, kā arī plastisko, lineāro detaļu sintēze. Viņa stikla objekti ir ar minimālu krāsu - pārsvarā tie ir balti, melni, caurspīdīgi. Savukārt krāsas minimālisma kompensācija notiek akvareļglezniecībā, tādējādi mēģinot risināt krāsas un formas darbu plašo uzstādījumu. Realizētie darbi ir iekšējo dialogu un izvēlētā materiāla vizualizāciju domāšanas un tēlainības sintēze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu