Polaņskis cietumā raksta jaunās filmas scenāriju (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinorežisors Romāns Polaņskis, atrodoties cietumā Šveicē, turpina strādāt ar savu jaunāko filmu "The Ghost" ("Spoks"), trešdien pavēstīja angļu rakstnieks Roberts Hariss, uz kura romāna pamata tapis filmas scenārijs.

Polaņskis vēlējies pabeigt filmu, lai to, kā plānots, varētu izrādīt Berlīnes kinofestivālā februārī, sarunā ar Londonas laikrakstu "Times" sacīja Hariss.

"Savas vēlmes viņš var darīt zināmas no cietuma kameras. Man šķiet, ka viņš nevar zvanīt pa telefonu, bet viņš var komunicēt," norādīja rakstnieks. "Tas, ko cilvēki domā par filmu, ir cita lieta. Vai tā var pacelties virs apstākļiem, kādos režisors patlaban atrodas, - es nezinu. Mēs varēsim pārbaudīt galējos ierobežojumus atziņai, ka nav sliktas publicitātes."

Dienā, kad Polaņskis tika arestēts, viņš bija pabeidzis filmas montāžu. Filma ir stāsts par kara noziegumos apsūdzētu britu premjerministru. Tās galvenā zvaigzne ir Pīrss Brosnans.

"Tas būtu murgs, ja režisors tādā laikā [kad notiek viņa filmas pirmizrāde] atrastos cietumā, bet mums, situācijai attīstoties, ar to jāsamierinās. Esmu pārliecināts, ka viņš, strādājis pie filmas divus gadus, vēlētos, lai filmas projekts neapstājas."

Starp pazīstamākajiem Polaņska darbiem ir filmas "Čainatauna", "Rozmarijas bērns" un "Rūgtais mēness".

Kā ziņots iepriekš, 26.septembrī Šveices varasiestādes pēc ASV pieprasījuma aizturēja uz Cīrihes kinofestivālu atbraukušo Polaņski par vairāk nekā 30 gadus senu dzimumnoziegumu. Režisora juristi patlaban cenšas panākt, lai režisors netiktu izdots Savienotajām Valstīm.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu