Prāts vai instinkts. Filmas scenārijs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl ne tik sen iemīļotais latviešu TV seriāls „Prāts vai instinkts” tika rādīts televīzijā, bet nu jau filmas scenārijs lasāms grāmatā ar tādu pašu nosaukumu.

Grāmatas un scenārija autores ir Žaklīna Cinovska, Latvijā pazīstama režisore un producente, un Elita Veidemane, žurnāliste, Latvijas Tautas frontes līdzdibinātāja un aktīva dalībniece. Grāmatu „Prāts vai instinkts” papildina plašs vizuālais materiāls no filmēšanas aizkulisēm.

Grāmatas (filmas) pamatā ir stāsts par piecām rīdziniecēm – Zani, Valēriju, Terēzi, Emīliju un Laumu –, par viņu draugiem un draudzenēm, par viņu vienīgā un īstā dzīves ceļa meklējumiem, neveiksmēm un veiksmēm, par Rīgu un par mums visiem.

Šo stāstu varētu iekļaut šodien modernajā komēdijdrāmas žanrā. Lasot grāmatu, jūs varēsiet pilnībā ļauties fantāzijas lidojumam un uzburt pats savu filmu. Lasītājs (skatītājs) kopā ar varonēm var meklēt risinājumus aktuālām un intriģējošām situācijām. Autores apzināti meklējušas tipiskas situācijas, lai tās risinātu atbilstoši lielpilsētas iedzīvotāju loģikai. Tādējādi lasītājiem (skatītājiem) sagādāta iespēja gan pasmieties, gan notraust asaru, gan ieraudzīt pašiem sevi pazīstamās situācijās.

Grāmatu „Prāts vai instinkts” (172 lpp.) izdevis apgāds Zvaigzne ABC.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu