Ko Stīvijs Vonders meklē "Jaunajā vilnī"? (213)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nebūdams liels jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" līdzjutējs, biju pilnīgi šokēts, uzzinot, ka šova noslēguma koncertā uzstājās pats Stīvijs Vonders (Stevie Wonder).

Nav jau tā, ka es pilnīgi ignorētu šo krāšņo un teatrālo televīzijas šovu, taču līdz manām (šoreiz gan visai pavirši ieinteresētajām) ausīm bija nonākuši tikai atslēgas vārdi - Alla Pugačova, Valērijs Meladze, Igors Krutojs un Andris Ērglis... Kurā brīdī parādījās Stīvija Vondera vārds? Varbūt biežāk jāskatās televizors?

Protams, no vienas puses, tas nav nekāds milzu pārsteigums, ka uz Jūrmalu "Jaunā viļņa" saimnieki var uzaicināt šādu super A klases zvaigzni, galu galā mēļo, ka pati Alla Pugačova ieradusies tikai tādēļ, ka viņas honorārs bijis 1 miljons dolāru. Turklāt pagājušogad Latviju apciemoja arī Enrike Iglesiass, kas, protams, nav ne tuvu tik leģendārs un ģeniāls kā Vonders, tomēr noteikti nav tas lētākais mākslinieks.

Diemžēl Vondera uzstāšanos "Jaunajā vilnī" tā arī neredzēju, taču, manuprāt, viņa viesošanās fakts vien ir pieminēšanas vērts. Lieki atgādināt šā brīnumbērna agrīnos 60. gadu, ģeniālos brieduma 70. gadu un nemaz ne tik peļamos 80. un 90. gadu šedevrus.

Nezinu, vai paši "Jaunā viļņa" viesi un dalībnieki vispār apzinās kāda mēroga mākslinieks viņus pagodinājis ar savu klātbūtni? Kaut gan pēc Valērija Ļeontjeva uz skatuves teiktā: "Pol Makartnij tože bi ne pomešal" ("Pols Makartnijs mums arī šeit netraucētu") rodas iespaids, ka šīm postpadomju estrādes zvaigznēm jūra ir līdz ceļiem.

Un jā, es saprotu, ka mūsu prezidents cenšas radīt kaut kādu savu publisko tēlu, nemitīgi vietā un nevietā komentējot visu notiekošo Latvijas iekšpolitikā, taču vai viņš tiešām domā, ka tikšanās ar "Jaunā viļņa" saimniekiem atnesīs viņam kādu bonuspunktu? Gluži otrādi...

Komentāri (213)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu