Miris izcilais itāliešu režisors Mikelandželo Antonioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmdien 94 gadu vecumā miris viens no izcilākajiem itāliešu režisoriem Mikelandželo Antonioni, atsaucoties uz viņa ģimeni, otrdien ziņo aģentūra ANSA.

Antonioni, kas savas karjeras laikā uzņēmis nedaudz vairāk kā 30 filmas, miris savās mājās pirmdien ap astoņiem vakarā pēc vietējā laika, teikts paziņojumā.

Režisors piedzima 1912.gada 29.septembrī Ferrāras pilsētā Itālijas ziemeļaustrumos.

Viņa slavenāko filmu skaitā ir 1966.gadā Lielbritānijā tapusī lente "Blowup" ("Fotopalielinājums") ar Vanesu Redgreivu galvenajā lomā, ASV tapusī "Zabriskie Point", 1960.gadā tapusī "L''Avventura" ("Piedzīvojums") un 1975.gada filma "Professione: reporter" ("Profesija - reportieris") ar Džeku Nikolsonu galvenajā lomā.

Vēl jāpiemin režisora filmas "La Notte" ("Nakts"), "L''Eclisse" (Aptumsums") un "Il Deserto rosso" ("Sarkanais tuksnesis").

1985.gadā Antonioni pārcieta trieku, kas viņam atņēma runas spēju un daļēji paralizēja, tāpēc režisora komunikācija ar apkārtējo pasauli kļuva apgrūtināta.

Režisors nomira vienā dienā ar citu izcilu kinorežisoru - zviedru Ingmaru Bergmanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu