Puse "Robinsona dārgumu" jau atrasta (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc sirsnīgām ovācijām ar pašu organizētu „groziņu” vakaru sestdien, 5. augustā, pa Latviju ceļojošā brīvdabas mūzikla „Robinsona dārgumi” dalībnieki atzīmēja izrāžu turnejas pusceļu.

Neformālās sarunās tika runāts arī par „Izklaides producentu apvienības 7” nākamās vasaras brīvdabas izrādi.

„Alūksne mūsu kompānijai ir īpaša pilsēta, jo pagājušā gadā ar „Vella kalpiem” izgājām caur uguni un ūdeni vārda tiešā nozīmē. Tovakar milzīgā negaisa dēļ tika atcelts vairums pasākumu visā Latvijā, bet mēs Alūksnē spēlējām. Pērn izrāde izdevās ļoti emocionāla, tāpēc cilvēki šovasar Alūksnē mūs ļoti gaidīja un, spriežot pēc ovācijām, kas skanēja izrādes beigās, „Robinsona dārgumi” skatītājiem patika. Arī laiks šoreiz mūs lutināja,” stāsta mūzikla direktors Aigars Dinsbergs. Runājot par statistiku, Aigars Dinsbergs informē, ka Alūksnē izrādi noskatījās 4500 skatītāju, bet kopumā „Robinsona dārgumi” šovasar jau pulcējuši mazliet vairāk nekā 24 000 skatītāju.

Pēc izrādes mūzikla dalībnieki un radošā komanda atzīmēja „Robinsona dārgumu” turnejas pusceļu. Pasākums notika mājas ballītes stilā ar pašu sarūpētiem groziņiem. „Ballīte tiešām izdevās lieliska, jo šīs izrādes komanda ir kā liela ģimene. Ēdām, priecājāmies, smējāmies, parunājām! Es sarūpēju ķilavu maizītes, bet tās no galda pazuda piecās minūtēs. Pēc labas izrādes vienmēr ir laba apetīte! Ai, esmu laimīga, ka šī vasara izdevusies tik jauka un varu būt pie tautas,” priecājas aktrise Olga Dreģe, kura, lūgta uzsaukt tostu, nostājās uz galvas, tādējādi novēlot labu veselību visiem izrādē iesaistītajiem un izpelnoties gaviles un aplausus.

Piektdiene un Robinsons
Neformālajā gaisotnē tika runāts arī par „Izklaides producentu apvienības 7” nākotnes plāniem. Iepriekš jau minēts, ka 2. novembrī Rīgā darbu sāks „Muzikālais teātris 7” ar pastāvīgā repertuāra izrādēm uz „Maskavas nama” (Marijas ielā 7) skatuves. Teātra atklāšanas naktī pirmizrādi piedzīvos Borisa Rezņika un Jāņa Jurkāna muzikālā komēdija „Pēc Dekamerona”, kas Kārļa Auškāpa režijā tiek veidota pēc Džovanni Bokačo slavenā darba „Dekamerons” motīviem. Lomās – Dailes teātra aktieri. Sarunu gaitā soli pa solim tika noskaidrots, ka jau tiek gatavots arī nākamās vasaras brīvdabas iestudējums. „Vella kalpu” un „Robinsona dārgumu” autors Kārlis Anitens sācis rakstīt libretu izrādei „Dāvana mūsdienu vientuļai sievietei”, veltot šo izrādi ikvienam, kas pielicis roku slavenās kinofilmas „Dāvana vientuļai sievietei” radīšanā. Topošais mūzikls nebūs filmas rimeiks, bet gan pilnīgi jauns darbs, kurā varoņi laiku pa laikam piesauks slaveno kinofilmu. Darbu uz skatuves izdzīvos vairums to mūziķu un aktieru, ar kuriem „Izklaides producentu apvienība 7” sadarbojusies iepriekšējos projektos.

Bet pagaidām brīvdabas estrādes apceļot turpinās piedzīvojumu mūzikls „Robinsona dārgumi”. Atlikušas vairs tikai divas izrādes – Ogrē (03.09.) Rēzeknē (09.09.).

Mūziklu „Robinsona dārgumi” sarakstījuši komponists Raimonds Tiguls un dramaturgs Kārlis Anitens. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Lomās – Artis Robežnieks, Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, Jolanda Suvorova, Gunārs Placēns, Chilli, Elizabete Zagorska, Gvido Linga, Roberto, Voldemārs Šoriņš, Inese Nagle, Dainis Porgants, Candy, Gundars Silakatiņš, Gunārs Kalniņš, Andris Daņiļenko, Kaspars Zlidnis, Uģis Liepiņš, Raimonds Ramuss un Svetlana Muižniece.

Izrāžu norises vietās sēdvietas ir numurētas un nopērkamas iepriekšpārdošanā. Sēdvietu cena sākas no Ls 4,00. Stāvvietas cena iepriekšpārdošanā – Ls 3,00. Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs vai pie oficiālajiem mūzikla biļešu izplatītājiem visā Latvijā.

Rīdzinieku ērtībai pēc izrādēm Cēsīs un Ogrē uz Rīgu norīkoti papildu vilcieni, kas aties apmēram 40 minūtes pēc izrādes beigām.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu