"UgunsGrēka" Zenta noķērusi 32 nēģus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

Aktrise Regīna Devīte, kas skatītājiem pazīstama kā Zenta no seriāla "UgunsGrēks", pagājušajā nedēļā Salacā noķēra 32 nēģus, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Žurnālam aktrise stāsta, ka patiesībā jau tā nav nekāda zveja, jo nēģis nav zivs, bet gan īpašs radījums - apaļmutis, ko dabū ar ķeršanu, un atklāj, ka nēģu ķeršana rudenī ir viena no viņas iecienītākajām nodarbēm. Tad Regīna draugu kompānijā dodas uz Salacu, kur uzbūvēts speciāls nēģu tacis jeb laipa, no kuras upē sakarināti pluņģi. Turklāt viss notiek īsi pirms pusnakts.

"Rudenī Salacā sāk nākt iekšā nēģi, lai pavasarī upē nārstotu. Tādas tās radības ir - piedzimst upē, tad dodas vairākus gadus dzīvot uz jūru, bet nārstot atgriežas upē. Varbūt izklausās skarbi. Arī es esmu liela humāniste, tāpēc

mierinu sevi ar domu, ka nēģis nārsto tikai vienu reizi dzīvē,

bet pēc tam palien zem kāda upes akmens un nomirst. Turklāt nēģu ķeršanu regulē īpašas atļaujas," zināšanās dalās aktrise.

Regīna atzīst, ka nēģu ķeršanas procesam romantisko "dzirksteli" piemet tas, ka viss notiek nakts melnumā, jo tas ir nēģu pārvietošanās īstais laiks. Par uzdevumiem, kas viņai uzticēti zvejošanā, Devīte atsmej, ka neko daudz citiem pa kājām nemaisās, vien izcilā kādu pluņģi. "Pluņģis ik pa stundai jāizcilā un jāizņem no tā iemaldījušies nēģi. Tad tos saliek kastēs un nes uz krastu."

Lielākais darbs esot pie krāsns, nēģus cepot. Un šādi - tikko cepti - nēģi esot pats gardākais kumoss! Šoreiz gan, kā aktrise atklājusi "Kas Jauns", loms sanācis visai niecīgs - 32 nēģi, toties sabirušo lapu pluņģos bijis ka biezs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu