Apbalvos "Lielā Kristapa" uzvarētājus (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar (3.okt.) plkst.19 Spīķeros, "Sinfonietta Rīga koncertzālē", notiks nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps 2009" apbalvošanas ceremonija, informēja Nacionālā kino centra informācijas speciāliste Zigita Saulīte.

Šoreiz nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvas tiks piešķirtas 22 nominācijās. Žūrija balvai nevienu pretendentu šajā reizē nav izvirzījusi divās nominācijās - "Labākais aktieris" un "Labākā aktrise".

Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balva par mūža ieguldījumu kinomākslā šogad tiks pasniegta Latvijā vecākajam kinoprofesionālim, 1917.gadā dzimušajam kombinēto uzņēmumu jeb specefektu speciālistam Viktoram Šildknehtam, kura biogrāfijā ir gandrīz 40 spēlfilmu.

Šogad "Lielā Kristapa" nominācijā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma" nominētas filmas "Amatieris", "Mazie laupītāji", "Nevajadzīgie ļaudis" un "Medības", ber nominācijai "Labākā īsmetrāžās spēlfilma" izvirzītas filmas "Apsēstība", "Sesils", "Klusums" un "KK-2678".

Nominācijai "Labākā pilnmetrāža dokumentālā filma" izvirzītas filmas "Bēgums", "Klucis - nepareizais latvietis", "Loengrīns no Varka Kru", "Monētas dubultportrets" un "Padomju stāsts", savukārt nominācijai "Labākā dokumentālā īsfilma" izvirzītas filmas "Par dzimtenīti", "Piektais Hamlets", "Valkyrie Limited" un "Bekons, sviests un mana Mamma".

Nominācijai "Labākā animācijas filma" izvirzītas filmas "Spārni un airi", "Lācis nāk!", "Pavasaris Vārnu ielā" un "Māsa un brālis".

Nominācijai "Labākā debija" izvirzīts Reinis Kalnaellis par darbu "Kad āboli ripo", Jānis Nords par filmu "Amatieris", Krista Burāne un Mārtiņš Eihe par filmu "Piektais Hamlets" un Andis Mizišs par filmu "Medības", bet nominācijai "Labākā studentu filma" izvirzītas filmas "Iesākumā bija vista", "Lamberts", "Lelle tētis", "Paukotājs" un "Ģimenes portrets".

Nominācijai "Labākais scenārists" izvirzīts Māris Putniņš par animācijas filmu "Lācis nāk!", Pauls Bankovskis par filmu "Klucis - nepareizais latvietis", Aleksandrs Hāns un Aleksandrs Mālers par filmu "Jāņu nakts" un Māris Martinsons par filmu "Nevajadzīgie ļaudis", bet nominācijai "Labākais spēlfilmu režisors" izvirzīts Armands Zvirbulis par filmu "Mazie laupītāji" un Māris Martinsons par filmu "Nevajadzīgie ļaudis".

Nominācijai "Labākais dokumentālā kino režisors" izvirzīts Pēteris Krilovs par filmu "Klucis - nepareizais latvietis", Ivars Zviedris par filmu "Bēgums", Ilze Burkovska-Jakobsena par filmu "Bekons, sviests un mana Mamma" un Dāvis Sīmanis juniors par filmu "Valkyrie Limited", savukārt nominācijai "Labākais animācijas režisors" izvirzīts Jānis Cimermanis par filmu "Lācis nāk!", Edmunds Jansons par filmu "Pavasaris Vārnu ielā", Vladimirs Ļeščovs par filmu "Spārni un airi" un Roze Stiebra par filmu "Vai tu ko teici?".

Nominācijai "Labākā aktrise otrā plāna lomai" izvirzīta Ināra Slucka par lomu filmā "Rīgas sargi", Guna Zariņa par lomām filmās "Medības" un "Klusums", Regīna Razuma par lomu filmā "Amatieris", Jana Sekste par lomu filmā "Medības" un Marija de Medeirosa par lomu filmā "Jāņu nakts", bet nominācijai "Labākais aktieris otrā plāna lomā" izvirzīts Ģirts Krūmiņš par lomu filmā "Rīgas sargi", Pēteris Krilovs par lomām filmās "Akmeņi" un "Rīgas sargi", Dominiks Piņons par lomu filmā "Jāņu nakts" un Rolands Zagorskis par lomu filmā "Medības".

Nominācijai "Labākās spēlfilmas operators" izvirzīts Jerži Palacs par filmu "Jāņu nakts", Reins Kotovs par filmu "Mazie laupītāji", Gints Bērziņš par filmām "Klusums" un "Nevajadzīgie ļaudis", Jānis Eglītis par filmu "Sesils" un Agris Birzulis par filmu "Medības", savukārt nominācijai "Labākais dokumentālā kino operators" izvirzīta Inese Apse par filmu "Piektais Hamlets", Andrejs Rudzāts par filmu "Valkyrie Limited", Māris Maskalāns par filmu "Par dzimtenīti", Valdis Celmiņš par filmu "IeElpot", Andrejs Verhoustinskis un Uldis Jancis par filmu "Akts".

Nominācijai "Labākais mākslinieks" izvirzīta Ilva Kļaviņa par darbu "Kabu:s", Mārtiņš Milbrets un Neils Matīss par darbu filmā "Rīgas sargi", Jurģis Krāsons par darbu filmā "Medības", Ieva Romanova par darbu filmā "Jāņu nakts" un Aivars Žukovskis un Jānis Bijubens par darbu filmā "Sesils", bet nominācijai "Labākais animācijas mākslinieks" izvirzīts Juris Petraškevičs par darbu "Māsa un brālis", Ilva Kļaviņa par darbu "Pavasaris Vārnu ielā", Vladimirs Ļeščovs par darbu "Spārni un airi", Kaspars Zariņš par darbu "Vai tu ko teici?" un Ilmārs Blumbergs par darbu "Reiz Dievs... Kā radies cilvēks".

Nominācijai "Labākais komponists" izvirzīti Ingus Baušķenieks un Edgars Šubrovskis par darbu filmā "Pavasaris Vārnu ielā", Kārlis Auzāns par darbu filmā "Medības", grupa "Satellites LV" par darbu filmā "Sesils", Aleksejs Aigi par darbu filmā "Akts" un Andrjus Mamontovs par darbu filmā "Nevajadzīgie ļaudis", bet nominācijai "Labākais kostīmu mākslinieks" izvirzīti Tomas Olahs par darbu filmā "Jāņu nakts", Sandra Sila par darbu filmā "Rīgas sargi", Līga Krāsone par darbu filmā "Medības" un Jolanta Rimkute par darbu filmā "Nevajadzīgie ļaudis".

Nominācijai Labākais grima mākslinieks" izvirzīta Ilze Trumpe par darbiem filmās "Akmeņi", "Klusums" un "Mazie laupītāji", Emīlija Eglīte par darbu filmā "Rīgas sargi" un Sarmīte Balode par darbu filmā "Medības", savukārt nominācijai "Labākais skaņu režisors" izvirzīts Pjērs Īvs Drapo par darbu filmā "Spārni un airi", Anrijs Krenbergs par darbu filmās "Klusums", "Par dzimtenīti" un "Pavasaris Vārnu ielā", Andris Barons par darbu filmā "Klucis - nepareizais latvietis", Aivars Riekstiņš un Naidžels Holands par darbu filmā "Jāņu nakts" un Arturas Pugačiauskas par darbu filmā "Nevajadzīgie ļaudis".

Nominācijai "Labākais montāžas režisors" izvirzīta Maija Selecka un Romualds Pipars par darbu "Monētas dubultportrets", Laila Pakalniņa par "Par dzimtenīti", Jūlija Vintena par darbu filmā "Klucis - nepareizais latvietis" un Māris Martinsons par darbu filmā "Nevajadzīgie ļaudis".

"Lielais Kristaps" ir Latvijas filmu nozares centrālais notikums, kas notiek reizi divos gados. Šā gada festivāla apbalvotās filmas būs iespēja noskatīties rīt, 4.oktobrī, kinoteātrī "Rīga".

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu