"Astoņi pilnmēneši" Lāčplēša dienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

11. novembrī, Lāčplēša dienā, uz kinoekrāniem nonāk cilvēcīgākā dokumentālā filma par karu, kas uzņemta Afganistānā. Filmas "Astoņi pilnmēneši" skatītājs kļūs par liecinieku notikumiem pie pašas frontes līnijas.

Atklātās vīru sarunās ārpus posteņu drošajiem nocietinājumiem karavīri neslēpj savas emocijas pirms kaujas. Filmā fiksētas arī pirmās sajūtas pēc ievainojuma un domas pēc tam, kad dzīvību izglābusi bruņuvestes plāksne. Karavīri dalās dzīves pieredzē, kas iegūta ikdienas kaujās, kur vienmēr jūtams nāves tuvums.

Kameras priekšā karavīri atļaujas arī rūgti pajokot, ka šajā "zvaigžņu karā" ar augstajām tehnoloģijām un jaunāko bruņojumu viņi stājas pretī aci pret aci ar kaujiniekiem, kuri cīnās pēc sentēvu metodēm, slēpjoties aiz akmens tikai dažu simtu metru attālumā.

Šis nav stāsts par karu pret terorismu, šis ir stāsts par to, kā karš maina cilvēku.

Filmas autori pavadīja piecas nedēļas vienā no bīstamākajām pasaules vietām – Kunāras ielejā Afganistānas un Pakistānas pierobežā. Filmu veidojuši Ģirts Straustiņš, Sandijs Semjonovs un Zane Peneze.

Filma skatāma kinoteātrī "Cinamon" tirdzniecības parkā "Alfa" no 11. līdz 24. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu