Bobs Dilans sarīko koncertu vienam klausītājam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu mūziķis Bobs Dilans ar grupu svētdien sniedza koncertu vienam vienīgam klausītājam. Dilans uzstājās Filadelfijas Mūzikas akadēmijā. Vienīgais klausītājs bija zviedru televīzijas personība Frēdriks Vikingsons, kurš veido pārraidi par to, kā vientuļnieki uztver lieliem cilvēku pūļiem paredzētus pasākumus.

Vikingsons, kurš ir liels Dilana fans, ilgi centās panākt koncerta sarīkošanu. «Es tik daudz smaidīju, ka šķita - esmu lietojis ekstazī,» viņš teica. «Mans žoklis sāpēja vēl vairākas stundas pēc koncerta, jo es nevarēju beigt smaidīt.»

Dilans izpildīja dziedātāja Badija Holija «Heartbeat» un Fetsa Domino dziesmas «Blueberry Hill» kaverversijas.

Vikingsons plāno uzņemt 15 minūtes garu dokumentālo filmu, ko decembrī publicēs video vietnē «YouTube». Tā ietilps līdzīgu raidījumu sērijā «Experiment Ensam» («Eksperimenti vienatnē»).

Dokumentālajā filmā tiks analizēta Vikingsona reakcija uz Dilana koncertu, kurā viņš ir vienīgais klausītājs. «Vai tā būs pilnīga eiforija vai arī tukšuma sajūta, ka nav iespējams šajā pieredzē dalīties ar citiem cilvēkiem?» teikts filmas pieteikumā.

73 gadus vecais Dilans joprojām aktīvi koncertē. Svētdien viņš turnejas laikā nospēlēja vēl vienu koncertu, uz kuru Vikingsons neieradās, jo «nekas nevarētu pārspēt» privāto uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu