Aizputes kapos atklās pieminekli Freimanim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mārtiņdienā, 10.novembrī, Aizputes kapos atklās pieminekli mūziķim Mārtiņam Freimanim, kurš negaidīti aizgāja mūžībā šā gada sākumā, informē Mārtiņa Freimaņa fonda viena no dibinātājām mūzikas izdevniecības "Mikrofona ieraksti" pārstāve Elita Mīlgrāve.

Viņa pastāstīja, ka tēlnieks Uldis Zariņš ir pabeidzis veidot pieminekli un tā svinīgais atklāšanas pasākums, ko varēs apmeklēt ikviens, notiks Mārtiņdienā.

"Tas būs ievērības cienīgs mākslas darbs, ko apmeklēt.

Tā nebūs maza kapa plāksne, bet gan īsts piemineklis,"

sacīja Mīlgrāve.

Mārtiņa atdusas vietā Aizputē sliesies skaists akmens, kurā kā simbolisks tēls atveidota Mārtiņa sirds. Pieminekļa tēlnieks izvēlējies divus metrus augstu laukakmeni, kas pāršķelts uz pusēm. Vienu šķēluma daļu nopulēs, bet otru atstās raupju. Tad akmens atkal tiks salikts kopā. Mūziķa draugi šo ideju atzina par atbilstošu Mārtiņa Freimaņa būtībai – kā viens vesels no divām daļām, vienlaikus spožs un vēl neatklāts, publisks un savrups, iepriekš par pieminekli vēstīja vietējie portāli.

10.novembrī iznāks arī krājums "Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata" ar Freimaņa nepublicēto dzeju, kas atrasta viņa dzīvoklī jau pēc viņa nāves, un dienasgrāmatas tekstiem.

"Viss ir noticis rekordātrumā, jo vēl nav pagājis gads kopš viņa aiziešanas. Patlaban strādājam pie mūzikla "Mans draugs Mārtiņš Freimanis", kas būs redzams viņa nāves dienā "Arēnā Rīga"," ieceres klāstīja Mīlgrāve.

Viņas vērtējumā Mārtiņa Freimaņa fanu loks pēc viņa nāves nav samazinājies. "Patiesībā cilvēki ar citām acīm ir paskatījušies uz to, ko Mārtiņš ir radījis un atstājis. Dziesmas pašlaik rādās pavisam citā gaismā – dziļākas un nopietnākas. Iespējams, tas ir tāpēc, ka Mārtiņš neizrādīja savu patieso būtību," minēja Mīlgrāve.

Viņa teica, ka šo visu aktivitāšu mērķis ir piesaistīt līdzekļus Mārtiņa Freimaņa fondam, kuram iecerēti vairāki darbības virzieni – jauno talantu un bērnunamu bērnu atbalstīšana, kā arī rūpes par pamestiem dzīvniekiem. Informācija fonda mājaslapā liecina, ka fondam kopumā saziedoti 49 295 lati.

"Mēs domājam par to, kā piesaistīt līdzekļus Mārtiņa fondam. Šogad esam fokusējušies uz piemiņas vietu izveidi, nākamgad gribam vairāk strādāt pie programmām," sacīja Mīlgrāve.

Freimanis mūžībā aizgāja 33 gadu vecumā šā gada 27.janvārī no vispārējas organisma saindēšanās, kuras galvenie iemesli bija akūts toksiskais hepatīts un taukainā hepatoze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu