«Framest» koncertēs Latvijā un Ķīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms Latvijā un Ķīnā plānotajiem koncertiem latviešu vokālā grupa «Framest» izdevusi singlu «Ziemā», informē grupas pārstāve Dita Ābola. Dziesmas autors ir komponists un grupas mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis, bet vārdu autore - Inga Pizāne-Dilba. Ierakstā piedalījies arī Raimonds Ozols un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu kvartets. Skaņu režisors ir Ivars Ozols, bet miksēšanu un māsterēšanu veicis Gints Stankevičs.

Dziesmai tapis arī tulkojums un ieraksts ķīniešu valodā, jo novembra otrajā pusē «Framest» kopā ar džeza mūziķiem pianistu Edgaru Jasu, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un kontrabasistu Tomu Lipski dosies koncertturnejā uz Ķīnu, kur laikā no 20. novembra līdz 26. novembrim sniegs piecus koncertus koncertzālēs Pekinā, Šanhajā, Guandžou, Sjudžou un Šanduņā.

Grupas koncerti Ķīnā notiks Baltijas valstu mūzikas festivāla laikā, un ieplānotais koncertu cikls uzskatāms par pirmo soli Ķīnas un Baltijas valstu kultūras sadarbības nostiprināšanā.

Pēc atgriešanās no Ķīnas «Framest» sniegs vairākus Adventa un Ziemassvētku laika koncertus, tostarp 14. decembrī koncertu kultūras pilī «Ziemeļblāzma» un 16. decembrī koncertu Brocēnu kultūras namā, bet 20. decembrī koncertzālē «Rīga» notiks koncertšovs visai ģimenei «Ziemīši».

«Ziemīšu» programmā apvienotas tradicionālās Ziemassvētku, populārās džeza melodijas, tautā iemīļotas latviešu autoru dziesmas, kā arī melodijas no multfilmām. «Framest» koncertšovu izpilda «a capella» aranžējumos, ar balsīm atdarinot dažādus mūzikas instrumentus un dzīvnieku balsis. Krāsaino, kontrastiem bagāto muzikālo partitūru papildinās horeogrāfija un gaismu šovs, kā arī saspēle starp dziedātājiem un publiku, iesaistot to dažādos jokos un muzikālos uzdevumos.

Koncertšovs «Ziemīši» notiek festivāla «Eiropas Ziemassvētki» laikā, kas visu decembri priecē klausītājus ar koncertiem Latvijas koncertzālēs un dievnamos.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu