Izrāde "Runā Rīga"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst. 20 Rīgā notiks teātra grupas "United Intimacy" organizētā teātra izrāde-ekskursija autobusā "Runā Rīga".

Izrāde "Runā Rīga" būs skatāma arī 13.jūnijā un 14.jūnijā plkst. 20, kad no Strēlnieku laukuma pie Okupācijas muzeja braucienā pa Rīgas ielām dosies autobuss ar teātra grupas "United Intimacy" izrādes dalībniekiem.

"Runā Rīga" skatītājiem atklās vietas, kuru parasti nav tūrisma ceļvežos - Maskavas priekšpilsētu, Torņakalnu, Biķerniekus, Matīsa ielu, Grīziņkalnu un citas vietas.

Izrādes pamatā ir Rīgas iedzīvotāju dzīvesstāsti un atmiņas, kā arī dokumentālas liecības par pilsētu laikā no Otrā pasaules kara līdz mūsdienām. Galvenajā lomā izrādē ir pati pilsēta un tās iemītnieki ar atmiņu stāstiem un vēstures liecībām.

Izrāde "Runā Rīga" 2005./2006. gada teātra sezonā "Neatkarīgo teātru skatē" ieguva balvu kā oriģinālākais teātra projekts.

Izrādes "Runā Rīga" autori ir Andrejs Jarovojs un Arnita Jaunsubrēna, izrādes līdzautori un aktieri ir Ilze Pukinska un Aigars Apinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu