Opolais dziedās titullomu «Manona Lesko» pirmizrādē Bavārijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bayerische Staatsoper/W. Hösl

Soprāns Kristīne Opolais 15. novembrī dziedās titullomu Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» pirmizrādē Bavārijas Valsts operā Minhenē, informēja Latvijas Nacionālās operas sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Jauniestudējumā Opolais satiksies ar savu iemīļoto skatuves partneri - vācu tenoru Jonasu Kaufmanu de Grijē lomā. Treile pastāstīja, ka abu veiksmīgā sadarbība aizsākās aizvadītajā vasarā Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā «Manonas Lesko» jauniestudējumā, bet nākamajā sezonā šīs operas iestudējumā mākslinieki atkal satiksies Ņujorkas Metropolitēna operā.

Ar jaunā iestudējuma režisoru vācu vecmeistaru Hansu Neienfelsu latviešu māksliniece sastapsies pirmo reizi un pirms pirmizrādes atzinusi, ka darbs ar šo pieredzējušo režisoru viņai ir ļoti vērtīga pieredze.

«Dziļi sirdī esmu aktrise, tāpēc man vienmēr patīk iedziļināties atveidojamo tēlu raksturā un uz skatuves allaž atklāt pašai sev ko jaunu,»

atklāja dziedātāja. Arī ar jauniestudējuma diriģentu Alēnu Altinoglu dziedātājai šī ir pirmā sadarbība.

Opolais operā «Manonu Lesko» Minhenē dziedās arī 19., 24., 27.un 30. novembrī, kā arī 4. un 7. decembrī.

Iepriekš Manonas Lesko lomai gatavojās Anna Ņetrebko, kura no tās atteicās, kā iemeslu minot domstarpības ar režisoru.

Operas pirmizrādi 15.novembrī plkst. 20 varēs klausīties arī Latvijas Radio 3 «Klasika» tiešraidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu