"Mofo" ieraksta otro albumu (video) (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašmāju rokgrupa "Mofo" šobrīd ieraksta savu otro studijas albumu, TVNET atklāja grupas pārstāvji. Piektdien, 25. maijā Studentu klubā, Rīgā, Raiņa bulvārī 23 būs iespēja lielu daļu jauno dziesmu dzirdēt dzīvajā izpildījumā.

Maija pirmajā pusē grupa devās uz Zviedriju, lai mūziķa, producenta un savulaik grupas Aparāts līdera Pētera Helmsa (Peter Helms) studijā ierakstītu 12 pavisam jaunas dziesmas. Atšķirībā no debijas albuma, kurš tapis teju trīs gadus, jaunais materiāls ir radies nepilna pusgada laikā un ir stilistiski daudz plašāks par savu priekšgājēju, pastāstīja "mofo" līderis Arnis Račinskis.

"Ieraksta sesija prom no mājām ir iespējams vienīgā iespēja atslēgties no ikdienas un pilnībā nodoties rakstīšanai un jaunradei. Albuma ieraksts ir sākts, sākums ir lielisks, bet priekšā vēl daudz darba - balss ieraksti, mikss un visi albuma izdošanas darbi," stāsta Arnis. Albuma tematika skar pilsētas sabiedrības kontrastus un intīmi sadzīviskas lietas. Topošā albuma "darba" nosaukums ir "Rīgas rajona lāsts", kas aizgūts no dziesmas nosaukuma.

Grupai izveidojusies brīnišķīga sadarbība ar ieraksta producentu Pēteri Helmsu, kas kļuvis teju par piekto grupas dalībnieku.

"Ar Pēteri esam pazīstami diezgan sen. Šoziem Pulkvedī viņš piedāvāja braukt pie viņa uz Zviedrijas studiju rakstīt albumu. Mazliet šaubījos, bet atbraucām, turpina Arnis. "Biju pat pārsteigts par Pēteri - viņš ir ļoti brīvs savā uztverē, tomēr skaidri prot novilkt līniju starp to, kas ir labs un slikts, tas mobilizē un attur no ķēpāšanās ar sīkumiem. Un, protams, ir svarīgi, lai gaumes pārklātos."

Brauciens neiztika arī bez izklaidējošiem starpgadījumiem. Atpakaļceļā Karlshamnas ostā grupa ieradās 15 minūtes par vēlu, dēļ kā radās iespēja vērot unikālu skatu - kā tavs kuģis aizpeld jūrā. Tomēr viss beidzās laimīgi - nākošajā rītā 600 km attālajā Stokholmā, pēc pavadītas nakts pilsētā, tā pati kuģu kopmānija nodrošināja citu reisu.

"Mofo" ir Arnis Račinskis, Edgars Rubenis, Toms Ostrovskis, Pēteris Lunde. Pagājušā gada vasarā grupa izdeva savu debijas albumu, kurā atrodamas tādas dziesmas kā "Nekas nav beidzies", "Daudz par daudz", "Meitene no filmām", "Es tevi nopirkšu", "Mans lielais rakstāmgalds" un citas.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu