Kolds Monē un Anrī Tulūzs-Lotreks (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

„Jāņa Rozes apgāda” izdoto grāmatu sēriju „Mākslinieki tuvplānā” papildina jaunas grāmatas par Anrī Tulūzu-Lotreku un Klodu Monē. Sērijā jau izdotas grāmatas par Leonardo da Vinči, Mikelandželo Buonarotti, Polu Sezanu, Vinsentu van Gogu, Pablo Pikaso, Salvadoru Dalī.

Ceidlere Birgita, KLODS MONĒ "Monē attēloto izjūtu brīnums ir tajā, ka viņš akmens mūri ataino vibrējošu, kā mirdzošos viļņos peldošu, kas sprēgājošās dzirkstis uzmirdz un nodziest. Nemainīgas mirušas glezniecības laiks ir pagājis. Tagad dzīvo pat akmens, var just, kā tas mainās. Tas izgaist. Var redzēt to izgaistam." (Žoržo Klemanso, 1895) No vācu valodas tulkojusi Austra Avotiņa.

Felbingers Udo, ANRĪ TULŪZS-LOTREKS „Kaut arī Tulūza-Lotreka mūžs bija īss, viņš ievērojami ietekmējis nākamo mākslinieku paaudzi. Žilbinošā krāsainība, krāsas atdalīšana no priekšmeta un neparastās krāsu izvēles izsauktais atsvešinātības efekts, plakanā telpa un citi Tulūza-Lotreka darbos izmantotie japāņu stila elementi pavēra nākamajai paaudzei jaunas radošās iespējas.” No vācu valodas tulkojusi Inga Rozentāle.

„Jāņa Rozes apgāds” sadarbībā ar vācu izdevniecību „Könemann” izdod grāmatu sēriju „Mākslinieki tuvplānā” latviešu valodā. Sērijas grāmatas iepazīstina lasītājus ar mākslas lielmeistaru dzīvi un daiļradi. Tās satur informāciju par mākslinieku biogrāfiju, darbiem, mākslinieciskajām ietekmēm, viņu dzīves vēsturisko un sociālo kontekstu, kā arī slavenāko un nozīmīgāko darbu detalizētu analīzi. Tekstu papildina krāsainas mākslinieku darbu reprodukcijas, skices un fotogrāfijas.

Grāmatas sarakstītas viegli uztveramā un saprotamā valodā, sniedz plašu un noderīgu informāciju gan par mākslinieka dzīvi, gan radošo darbību. Šīs sērijas grāmatas būs noderīgas gan mākslas un kultūras vēstures pedagogiem, studentiem, skolniekiem, gan arī jebkuram interesentam, kas vēlas dziļāk iepazīt pasaules mākslas klasiķu darbus un dzīvi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu