"Bildes", "Aija" u.c. notikumi brīvdienu ceļvedī (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Iespējams, daudziem Latvijas pilsoņiem jaunās Saeimas ievēlēšanas procedūra ir gana izklaidējošs pasākums - svētku brokastis, svētku pusdienas, svētku vakariņas un ballīte līdz rītam, lai jautrā kompānijā sagaidītu vēlēšanu rezultātus. Tomēr, visticamāk, tieši no politikas un vēlēšanām šajā nedēļas nogalē cilvēki vēlēsies nedaudz atpūsties. Lūk, TVNET brīvdienu izklaides un kultūras notikumu almanahs!

Dailes teātra Kamerzālē Vaivara "Aija pēc Jaunsudrabiņa"

1.oktobrī Dailes teātra Kamerzālē notiks Regnāra Vaivara iestudētās izrādes "Aija pēc Jaunsudrabiņa" pirmizrāde. Pazīstamais stāsts par Jāņa Jaunsudrabiņa trauksmaino Aiju un viņas mūža vīriešiem režisora Regnāra Vaivara skatuviskajā versijā izvēršas vēstījumā par cilvēka laimes un mīlestības meklējumiem. Aiju spēlēs Kristīne Nevarauska. Jāņa loma uzticēta Gintam Grāvelim, bet Juri atveidos Artūrs Dīcis.

Lielajā ģildē skanēs Gijas Kančeli mūzika

"Latvijas koncerti" 1.oktobrī - Starptautiskajā mūzikas dienā - Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros piedāvā klausītājiem baudīt leģendārā gruzīnu komponista Gijas Kančeli mūziku Lielajā ģildē plkst. 19.30. Koncertā aizrautīgais igauņu diriģents Andress Mustonens uzstāsies gan diriģenta, gan vijolnieka ampluā. Solisti būs alta flautas meistars itālietis Masimo Merčelli, suģestējošais krievu vijolnieks Pāvels Verņikovs, latviešu jaunās paaudzes aizrautīgā pianiste Agnese Egliņa, Sinfonietta Rīga čellu grupas koncertmeistare Guna Āboltiņa, kā arī orķestra mentors obojists Normunds Šnē.

Būs iespēja klausīties Kančeli atmiņas par sadarbību ar ievērojamo režisoru Georgiju Daneliju ("Mimino", "Kindzadza" u. c. filmas); veltījumu Gidonam Krēmeram un Mstislavam Rostropovičam; piemiņas darbu igauņu senās mūzikas ansambļa Hortus musicus mūziķei Hellei Mustonenai (Andresa Mustonena dzīvesbiedrei) un citus skaņdarbus.

Sākas mūzikas un mākslas festivāls "Bildes"

Festivāla koncerti sāksies 2.oktobrī ar pasākumu Spīķeru koncertzālē, kur notiks lielais folkkoncerts. Šajā koncertā piedalīsies tādi mūziķi kā Ansis Klintsons, Ēriks Loks, Brāļi Ziemeļi, Uldis Kākulis, Arnis Miltiņš, Uldis Ozols, Agita Kaužēna, Egons Pičners, Diāna Sus, Ziedonis Stutiņš, Gatis Zotovs, Jana Čakste, "Momend", Anta Eņģele un Marko Ojala, Jānis Jansons un citi.

Kopumā "Bildes" Rīgā klausītājiem piedāvās astoņus koncertus, svinot arī festivāla 25 gadu jubileju. Šogad par festivāla koncerta norises vietām izvēlēta Spīķeru koncertzāle, klubs "Četri balti krekli", kinoteātris "Rīga", Lielā Ģilde un Rīgas Kongresu nams.

Sezonu sāk radošā māja "Dirty Deal Cafe
Sezonu sāk radošā māja "Dirty Deal Cafe Foto: publicitātes

Sezonu sāk radošā māja "Dirty Deal Cafe"

Spīķeru radošā māja "Dirty Deal Cafe" sāks savu jauno sezonu, piedāvājot apmeklētājiem jaunu programmu, informēja "Dirty Deal Cafe" pārstāvji. No 1.oktobra "Dirty Deal Cafe" būs atvērta katru dienu ar plašu programmu darbdienu un brīvdienu vakariem. Apmeklētājiem tiks piedāvāti koncerti, dejas, "Dirty Deal Teatro" izrādes, radošās darbnīcas un kulinārijas pasākumi gardēžiem.

Fonteins Liepājā, Mārtin Confused Studentu klubā

Liepājas kluba "Fontaine Palace" saimnieks Luijs Fonteins (īstajā vārdā Stīns Lorens) 1.oktobrī pats savā klubā prezentēs jauno albumu "Evil love", kas tika ierakstīts Kopenhāgenā jau vairāk nekā pirms trim gadiem, taču līdz šim gulējis plauktā, gaidot brīdi, kad Luijs Fonteins beidzot atrausies no pēdējā laikā saspringtās ikdienas.

Savukārt tepat Rīgā - LMA Studentu klubā 1.oktobrī, ap plkst. 23:30 uzstāsies dziesminieks Martin Confused ar pavadošo grupu. Ieeja klubā no plkst. 22, koncerta sākums plkst. 23:30. Ieejas maksa 2,00 Ls.

"Ēd, Lūdzies, Mīli"
"Ēd, Lūdzies, Mīli" Foto: publicitātes

Kinoteātros

No 1.oktobra kinoteātrī "Rīga" būs skatāma režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma "Kā klājas, Rūdolf Ming?". "Kā klājas, Rūdolf Ming?" stāsta par padsmitnieku Rūdolfu no Talsiem. Puiša lielākā aizraušanās ir kino - Rūdolfs krāj filmu plakātus un uz pauspapīra strēmelēm ar flomāsteriem zīmē šausmu filmas un trillerus, pats šīs filmas arī demonstrējot apskaņo ar balsi, visādi rūkdams un emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Savukārt jau 2. oktobrī plkst. 19 kino "Rīga" uz lielā ekrāna pirmo reizi Latvijā tikai vienā seansā "The Rolling Stones" cienītāji varēs gūt neaizmirstamu baudījumu - ar koncertfilmu "Dāmas un kungi... The Rolling Stones" ("Ladies & Gentlemen… The Rolling Stones") leģendārā grupa aicina fanus atgriezties vasaras tūrē, kas pacēla viņu karjeru nebijušos augstumos.

Lielajos kino kompleksos sāk izrādīt vēsturisko drāmu "Centurions" un sievišķīgo "Ēd, lūdzies, mīli" ar Džūliju Robertsu galvenajā lomā. Filmas pamatā arī latviešu valodā izdotā Elizabetes Gilbertas autobiogrāfiskā grāmata ar tādu pašu nosaukumu.

Abstraktā māksla "Arsenālā"
Abstraktā māksla "Arsenālā" Foto: publicitātes

Abstraktā māksla "Arsenālā"

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" līdz 21.novembrim apskatāma radošās apvienības "CoBrA" abstraktās mākslas izstāde no Beļģijas pilsētas Monsas kolekcijas. Izstāde izveidota, atzīmējot Eiropas Savienības prezidējošās valsts Beļģijas kultūras sasniegumus un devumu Eiropai.

Izstādē "CoBrA & Co" apskatāmi 52 darbi, ko radījusi vai iedvesmojusi šī trīspusējā mākslinieciskā un intelektuālā apvienība.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu