Aiks Karapetjans sāk uzņemt spēlfilmu (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šoruden režisors Aiks Karapetjans sāks darbu pie pilnmetrāžas spēlfilmas "Cilvēki tur" filmēšanas, kas būs pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas pirmā valsts finansētā spēlfilma, kurā varoņi runās krievu valodā, informēja Nacionālā Kino centra informācijas speciāliste un Latvijas filmu izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Matīsa.

Filmēšanas norises vietas galvenokārt būs Rīgas mikrorajoni Purvciems un Pļavnieki, filma stāstīs par kāda mikrorajona huligāna centieniem mainīt savu dzīvi. Filmu producē studija "Lokomotīve", producents ir Roberts Vinovskis, bet filmēšana sāksies otrdien, 28.septembrī, un turpināsies līdz novembra sākumam.

Cilvēki tur

"Cilvēki tur" ir viena no trim spēlfilmām, ko šogad projektu konkursā atbalstīja Nacionālā Kino centra eksperti. Pārējās divas ir režisora Māra Martinsona filma "Amaya", kas 17.septembrī jau piedzīvojusi pirmizrādi, bet otra - Aigara Graubas "Sapņu komanda 1935", kuras filmēšana sākās septembra pirmajos datumos.

Filma "Cilvēki tur" ir Karapetjana debija pilnmetrāžas spēlfilmu žanrā, filmas operators ir Jānis Eglītis. Filmas tēlotāji meklēti pēc principa, lai to sejas nebūtu Latvijas skatītājiem pārāk pazīstamas un tādējādi pēc iespējas tuvinātos autentiskajai mikrorajona videi. Tāpēc filmā piedalīsies Krievijas aktieri Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins, Mihails Razumovskis, vienā no lomām būs Viļņas drāmas teātra aktieris Eduards Murašovs. No Latvijas aktieru vidū būs Valmieras teātra aktieris Andris Gross, bet pārējie tēlotāji izvēlēti no neprofesionāļu vidus.

Aiks Karapetjans

Karapetjans ir dzimis 1983.gada 10.jūlijā Armēnijā, mācījies Rīgas 9.vidusskolā un Rīgas 22.vidusskolā. Ieguvis bakalaura grādu mākslas zinātnē Latvijas Mākslas akadēmijā, bet pēc tam Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis maģistra grādu audiovizuālajā mākslā. Plašāku ievērību Latvijā režisors ieguva 2007.gadā, kad viņa īsfilma "Riebums" tika atzīta par labāko studentu filmu nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". 2009.gadā Karapetjans jau strādāja "Lielā Kristapa" žūrijā, kā arī pabeidza Parīzes kinoskolu ESEC.

Studija "Lokomotīve" ir viena no aktīvākajām Latvijas filmu studijām, līdz šim tā galvenokārt strādājusi dokumentālā kino laukā un producējusi gan lokālu, gan starptautisku ievērību guvušas filmas - 2005.gada filmu "Filozofs izbēdzis", 2006.gada filmu "Versija. LNO", 2007.gada filmu "Darbaļaužu balets", 2009.gada filmu "Valkyrie Limited" un citas.

Patlaban studija "Lokomotīve" top arī režisora Ivara Tontegodes pilnmetrāžas spēlfilma "Sēņotāji" un Viestura Kairiša dokumentālā filma "Pelikāns tuksnesī".

Kopš 1999.gada studijas vadītājs ir producents Roberts Vinovskis.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu