Pauls: Aiša vēl pratīs sevi parādīt! (59)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Lai gan pirmās konkursa "Jaunais vilnis 2009" dienas žūrijas vērtējums pašmāju mākslinicei Aišai nesniedza vienu no augstākajiem rezultātiem, cerības izvirzīties līderos nav zaudētas.

Nule noslēgusies starptautiskā jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2009" pirmā diena. Kā jau ziņots, katram konkursantam bija jāizpilda kāds pasaulslavens hits. Latviju pārstāvošā dziedātāja Aiša (Aija Andrejeva) startēja ar Krista Kristofersona un Freda Fostera dziesmu no Dženisas Džoplinas repertuāra "Me and Bobby McGee". Dziedātāja uzstājās ar desmito kārtas numuru.

Pec kopējā punktu skaita dziedtāja ierindojās septītajā vietā. Jāatzīmē, ka visaugstāko novērtējumu (desmit balles. - red.) deva Maestro Raimonds Pauls un dīva Laima Vaikule. Līdz ar to Aisha ieguva 106 punktus. Visvairāk punktus - 119 - ieguva un pirmajā vietā ierindojās Sondoro Sandi no Indonēzijas. Otrajā vietā ierindojās Džamala no Ukrainas ar 118 punktiem, trešajā vietā - Marks Jusims no Krievijas ar 114 punktiem.

Pēc Aišas uzstāšanās Maestro sniedza arī nelielu interviju, kurā atzina, ka šis rezultāts neko vēl neliecina par Aišas turpmākajiem sasniegumiem starptautiskajā konkursā: "Tas ir tikai sākums! Ja arī žūrija neizprata šīs dziesmas izpildījumu, Aišai ir vēl divas iespējas sevi pierādīt, ko viņa arī izdarīs, - par ko es esmu pārliecināts!"

Līdzīgās domās bija arī „Mikrofona ierakstu” direktore Elita Mīlgrāve: "Ja arī rezultāts nav pavisam ideāls, mēs degunus nenokaram un strādājam tālāk! Vēl ir veselas divas uzstāšanās, kurās Aiša sevi varēs parādīt! Un atliks vien dzirdēt fantastisko dziesmas "Noč" izpildījumu..." (Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu krievu valodā "Noč" ).

Tieši ar šo dziesmu Aiša startēs jau rītdienas koncertā! Neatlaidīsim īkšķus un turēsim tos mūsu pašmāju dziedātājas uzvarai!

Dalību konkursā Aisha noslēgs ar šā gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē pirmoreiz izskanējušās dziesmas "You Really Got Me Going" jaunu versiju, kura skanēs četrpadsmitā.

Kā ziņots, konkursa "Jaunais vilnis 2009" balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro (35 140 latus), otrās vietas ieguvējs - 30 000 eiro (21 084 latus), bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus).

Šogad konkursantus vērtē žūrija, kuras dalībnieki ir Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Konstantīns Meladze, Valdimirs Presņakovs, Maks Fadejevs, Valērijs Meladze un Nikolajs Baskovs.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu