Pirmais Tvīda brauciens Rīgā pulcē vairāk nekā 100 dalībniekus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājušajā sestdienā, 18. septembrī, Rīgā notika pirmais Tvīda brauciens, kas vienkopus pulcēja vairāk nekā 100 retro stila tērpos ģērbtus veloentuziastus. Interesi par parādi izrādīja gan veclaiku divriteņu pārstāvji, gan ērmriteņu un fiksīšu piekritēji.

Tvīda brauciens (no angļu valodas "Tweed Run") ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir veclaicīgo divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Latvijā pirmo Tvīda braucienu Latvijas veclaiku divriteņu klubs un SIA "Ērenpreiss" rīkoja šā gada maijā Liepājā, un 18. septembrī Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros šāds brauciens tika rīkots Rīgā.

Lai gan debesis mācās uz lietu, pirms Tvīda brauciena Rīgā t/c "Olimpia" stāvlaukumā tika izvērstas dažādas iesildošās velo aktivitātes. Aktīvākā no tām bija velo polo spēle, kurā ar lielu aizrautību švītīgie jaunskungi varēja pārbaudīt savas iemaņas bumbiņas trenkāšanā ar nūju, nenokāpjot no velosipēda.

Paralēli sportiskām izklaidēm klātesošie pirms brauciena varēja skatīt Saulkrastu velosipēdu muzeja ekspozīciju, kā arī veikt velosipēda tehniskos uzlabojumus Ērenpreisa velosipēdu darbnīcā.

Tāpat gan kungiem, gan dāmām bija iespēja pirms brauciena veikt sevis izdaiļošanu, izmantojot veclaiku frizētavas pakalpojumus, vai sava velosipēda izdaiļošanu, izmantojot mākslinieku darinātos rotājumus.

Vairāk nekā 100 dalībnieku retro tērpos ar veclaiku divriteņiem atklāja Tvīda braucienu plkst. 16.30 no t/c "Olimpia", un brauciena maršruts veda cauri visai Pārdaugavai no Daugavgrīvas ielas, gar Kalnciema kvartālu un Arkādijas parku līdz pat Esplanādei, kur tika uzņemts kopējs dalībnieku foto un pasniegtas balvas, kronējot Tvīda karali un karalieni.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu