Vai zināt, cik maksā dārgākā biļete uz "Jauno vilni"? (218)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Jaunais vilnis" Latvijā šogad notiks jau astoto reizi, ar katru gadu savu kvalitātes latiņu ceļot arvien augstāk un augstāk. Laba kvalitāte šeit nozīmē arī lielu jo lielu naudu. Pēdējos gados tas pārliecinoši ierindojies dārgākā Latvijā notiekošā pasākuma kārtā.

Juris Millers, žurnālists: "No publiskajiem pasākumiem, iespējams, šis ir dārgākais pasākums, ja mēs paskaitām, cik maksā vieta pie VIP ložas galdiņa, tad, protams, tas ir ļoti, ļoti dārgi vidusmēra latviešu iedzīvotājam."

Pasākuma biļešu cenas iedalāmas divās svara kategorijās – vai nu kosmiski dārgas, vai vidējas. Sēdvietas skatītāju zālē maksā no 10 latiem beidzamajās rindās līdz 200 latiem skatuves priekšā.

Juris Millers: "Es uzskatu, ka cenas ir adekvātas, iespējams, ka varētu būt vēl augstākas, bet visu nosaka cilvēku maksātspēja, vēlme maksāt un cilvēku iespējas maksāt."

Taču cipars ar vairākām nullēm redzams tieši VIP pakešu piedāvājumiem. Piemēram, VIP loža visām sešām festivāla dienām, kur koncertu var vērot, sēžot pie galdiņiem, šogad maksā 18 000 latu. Biļetes zāles pirmajās piecās rindās uz visām festivāla dienām - 1800 latus. Aiz žūrijas un īpašo viesu vietām - 1000 latus.

Juris Millers: "Savulaik Dzintaru koncertzālē pat bija joks, ka vajadzētu izņemt no koncertzāles zaļo krēslu rindas un to vietās ierīkot džakuzi ar 12 vietām par ļoti īpašu cenu, atļaušos parādīt žestu, kas citiem TV skatītājiem varbūt nav pieņemams, bet nu tā, lai kruta!"

Festivāla budžets mērojams vairākos miljonos. Izdevumu tāmi sastāda milzīgs daudzums pozīciju, un, pat ja šķiet, ka, piepildot pilnu skatītāju, zāli, Krievija nopelna miljonus, tomēr ar to ir krietni par maz, lai atpelnītu kopējos izdevumus.

Aleksandrs Rumjancevs, festivāla "Jaunais vilnis" ģenerāldirektors: "Ticiet, biļešu cena nekādi nespēj nosegt projektu, tā ir desmitiem reižu zemāka par patieso budžetu. Šeit tas ir ļoti milzīgs mehānisms, konkursantu transportēšana, mākslinieku un personāla izmitināšana, lidojumi, ēdināšana, apģērbs, kaut kādi radošie priekšnesumi, orķestris, mēģinājumi, dziesmu ieraksti, tā ir milzīga mašīna, kas nestrādā vienu dienu!"

Vienas dienas koncertzāles īres maksa ir ap 6000 latu, mākslinieku izmitināšana un ēdināšana izmaksā aptuveni 300 tūkstošus latu, taču vislielākos pasākuma izdevumus veido tieši viesmākslinieku honorāri, kuri svārstās pat vairāku miljonu kategorijās.

Juris Millers: "Leģendas ir tādas, ka Alla Pugačova saņem miljonu dolāru tikai par to ka viņa parādās "Jaunajā vilnī". Atbilstoši viņas statusam - jā, bet vai tiešām Pauls nesaņem nevienu santīmu par to, ka viņš ir šā pasākuma patrons, tas ir jautājums, uz kuru viņa ienākumu deklarācija arī nekādu atbildi nav sniegusi."

Ir zvaigznes, kas par savu uzstāšanos neprasa neko.

Juris Millers: "Krievijas šovbiznesa prakse ir tāda: viņiem tiek apmaksātas lidmašīnas, viesnīcas, ēdināšana un transporta izdevumi, bet ļoti daudzos gadījumos, ja tiek nodrošināta TV translācija, viņi nesaņem nekādu honorāru."

Taču tieši Rietumu šovbiznesa zvaigznēm tiek vislielākās summas.

Aleksandrs Rumjancevs: "Vairāk par miljonu. Ir tiešām dažas Rietumu zvaigznes, kuras honorāra ziņā neiet uz kompromisu, ir tāda un tāda cena, un citādi viņas nebrauks."

"Jaunais vilnis" – dārgs vai lēts prieks, tas kā nu kuram! Bet jāatceras, ka naudu patērē arī tie, kuriem maksājam.

Juris Millers: "Es atvainojos, viņi jau nenolaižas šeit no Marsa un nepārtiek no svaiga gaisa; viņi patērē šeit visu, kas cilvēkam vajadzīgs. Ticiet man, Alla Pugačova vai Filips Kirkorovs, atbraucot uz Jūrmalu, neņem konservu bundžu no Maskavas."

Komentāri (218)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu