Una Celma sāk filmas "Par to nerunā" uzņemšanu (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot latviešu skatītājus gaida īsta, Latvijā tapusi melodrāma, kuru šobrīd tiek plānots pasniegt kā dāvanu sievietēm nākamā gada 8. martā.

Filmēšana tiks uzsākta šā gada 7. jūnijā un turpināsies apmēram mēnesi. Galvenajās lomās Rēzija Kalniņa, Armands Reinfelds, Harijs Spanovskis, Sandra Zvīgule, Leonarda Ķestere, Ģirts Ķesteris, Juris Bartkevičs un citi. Filmas režisore ir Una Celma (spēlfilmas „Augstuma robeža”, „Sauja ložu”, „Seko man”), scenārija autore – Dace Rukšāne. Par filmas vizuālo ietērpu rūpēsies šobrīd viens no labākajiem operatoriem Latvijā Jānis Eglītis.

Filma top studiju Screen Vision, Latsfilma (Latvija) un Lats Film AB (Zviedrija) sadarbībā. Producenti – Una Celma un Laima Freimane. Filma Par to nerunā ir ievērojama ar to, ka tā ir melodrāma, kurā aplūkotās dzīves problēmas varētu būt nozīmīgas ne vienai vien sievietei - tā vēsta par aptuveni 30 gadus jaunu sievieti vārdā Beatrise, kura jau šajā vecumā ir paguvusi piedzīvot daudzus sāpīgus dzīves triecienus, jo nekad īsti nav spējusi pieņemt patstāvīgus lēmumus, bet paļāvusies uz citu – lielākoties viņas dzīves vīriešu - pieņemtajiem.

Skatītājam tiek dota iespēja vērot Beatrises dzīvi un just līdzi notikumiem, kas sievieti pamazām garīgi salauž un gandrīz noved līdz traģiskam iznākumam, nonākot autoavārijā. Beidzot Beatrisei ir jāpieņem svarīgākais lēmums mūžā – turpināt dzīvot kā līdz šim pakļaujoties apkārtējo spiedienam vai tomēr sākt pieņemt patstāvīgus lēmumus un kļūt noteicējai pār savu dzīvi.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu