"Saulkrasti Jazz 2009" uzstāsies Olga Pīrāgs un citi mūziķi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar (21.07.) plkst.19 atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" starptautiskā džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2009" koncertā uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas džeza ansamblis, kā arī dziedātāja Olga Pīrāgs kopā ar draugiem.

Pēc festivāla vakara koncerta Latvijas un ārvalstu džeza virtuozi, kā jau ierasts, uzstāsies "jam session" jeb improvizētā saspēlē kopā ar festivāla meistarklašu pasniedzējiem un audzēkņiem.

Džeza un populārās mūzikas nodaļa ir visjaunākā izglītības programma Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā - tā sākta 2006.gadā. Šīs nodaļas audzēkņi regulāri un ar panākumiem piedalās dažādos džeza un populārās mūzikas koncertos, festivālos un konkursos gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Savukārt Olga Pīrāgs šovakar uzstāsies kopā ar mūziķiem Andreju Jevsjukovu, Jāni Stafecki un Aleksandru Akimovu. Šī apvienība jau vairākkārt koncertējusi klubā "City Jazz", kā arī skanējusi Latvijas Radio programmas "Doma laukums" tiešraidē Pīrāgs 30 gadu radošā darba jubilejas koncerta laikā.

Šovakar Pīrāgs ar draugiem savu uzstāšanos veltīs kinofilmas "Black Orpheus" leģendārās tēmas 50 gadu jubilejai.

Ievērojot to, ka tagad ir grūtāki laiki, šogad festivālā vairāk piedalīsies grupas no Latvijas. Taču tas nav slikti, jo cilvēki, kuri mīl šo žanru, varēs redzēt, kas Latvijā notiek džeza mūzikas jomā, iepriekš stāstīja festivāla organizators Raimonds Kalniņš.

Šogad "Saulkrasti Jazz 2009" piedalās Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas ansamblis, grupa "Jam Orchestra", džeza mūziķu apvienība "Toms Rudzinskis Hipster 4 +", "Mirage Jazz Orchestra", "The Radio", Jolanta Gulbe un "Riga Groove Electro", dziedātāja Olga Pīrāgs, kā arī komponists Mārtiņš Brauns kopā ar grupu "Sīpoli".

Festivāla noslēguma koncertā būs iespēja dzirdēt kamerūniešu basģitāristu Etjēnu Mbapi ar grupu "Su La Take". Mbape savā daiļradē pieturas pie afrikāņu mūzikas, lai arī jau daudzus gadus dzīvo Eiropā.

Bez Latvijas mūziķiem un festivāla galvenā viesa Mbapes festivālā uzstāsies arī džeza kvintets no Gruzijas "Play 4 Place".

Festivāla laikā jaunie mūziķi apgūst un pilnveido savas dotības vokāla, sitaminstrumentu, ģitāras, taustiņinstrumentu, basģitāras un pūšamo instrumentu spēles meistarklasēs. Jaunos mūziķus radošajās nometnēs apmāca augsta līmeņa pasniedzēji, kuru vidū būs arī vokālā pedagoģe Inga Bērziņa no Latvijas un pūšamo instrumentu speciālists no Lietuvas Ķēstutis Vaiginis. Meistarklašu pasniedzēju vidū ir arī Keiko Maknamara no Japānas, Deivids Bekers no ASV un citi.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz vakara un festivāla noslēguma koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu