Siguldā notiks Dzejas dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Siguldā šomēnes notiks Dzejas dienas, piedāvājot plašu programmu gan klasisku dzejas pasākumu cienītājiem, gan eksperimentētājiem, informēja Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože.

Šodien (8.sept.) plkst.17 koncertzālē "Baltais flīģelis" būs tikšanās ar dzejnieku Arvīdu Dinniju Deģi "Dzejas meistarklase", piedalīsies jaunā pianiste Linda Leine.

12.septembrī plkst.18 Allažu tautas namā notiks muzikāla dzejas pēcpusdiena ar Mores tautas teātra "Oga" muzikālu uzvedumu "Visu mūžu es ceļu māju". Otrajā daļā "Jaunie dzejā un mūzikā" dzeju lasīs Linda Dunska un Anete Keplere, par muzikālo pavadījumu rūpēsies jauniešu mūzikas grupa "Arkādija".

14.septembrī plkst.16 Siguldas pagasta Centra bibliotēkā paredzēta tikšanās ar dzejnieci Maiju Laukmani "Pieskarties bezgalībai…".

17.septembrī plkst.18 Jūdažu Sabiedriskajā centrā būs Mores tautas teātra "Oga" muzikāls uzvedums "Visu mūžu es ceļu māju".

19.septembrī plkst.19 Siguldas pagasta kultūras namā notiks koncertprogramma "Mārim Čaklajam - 70". Piedalīsies Ieva Akurātere, Fēlikss Ķiģelis, Ingmārs Čaklais un citi.

8.septembra, 12.septembra, 14.septembra un 17.septembra pasākumos ieeja bez maksas, 19.septembra pasākumā ieejas maksa būs trīs lati.

"Dzejnieks ir cilvēks, kuram lemts skatīties nevis valodai cauri, bet tieši acīs.

Tas, kas citam tik pašsaprotami lietojams, bet netverams, dzejniekam ir viela, sasmaržojama, mīcāma, sagaršojama, mīlama un veidojama. Citādi viņš neprot. No vienas puses, tīrā sodība, no otras - dzejnieks kārto attiecības ar valodu mūsu visu vietā. Tā notiek diendienā, bet tikai reizi gadā - Dzejas dienās - esam aicināti tā pa īstam paskatīties uz pašu dzejnieku. Ieklausīties, kā viņš valodu sablīvē, padara saredzamu, apbrīnojamu, izpleš sazin cik dimensijās, uzspridzina un šauj gaisā - lai tiek visiem. Ķersim ciet - kā brūtes pušķi," par Dzejas dienām stāsta Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāja Ieva Kolmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu