Venēcijā nolaidies "Melnais gulbis" (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien ar Darena Aronofska (Darren Aronofsky) drāmu "Black Swan" ("Melnais gulbis") tika atklāts Venēcijas filmu festivāls, kas norisināsies līdz nākamās nedēļas beigām.

Filmā par skarbo baleta pasauli sev neierastā ampluā spēlē Natālija Portmane (Natalie Portman), atveidojot dejotāju, kas, pārvarot šķēršļus, iegūst kāroto lomu baletā "Gulbju ezers", taču, pieaugot spiedienam, zaudē realitātes sajūtu. Parādoties sāncensei, ko atveido Mila Kunisa, starp abām sievietēm rodas greizsirdības jūtas un seksuāla pievilkšanās.

"Darens man izstāstīja par šo (seksa) ainu mūsu pirmajā tikšanās reizē pirms astoņiem gadiem," pēc preses seansa Portmane pavēstīja reportieriem.

"Viņš teica: "Tev būs seksa aina pašai ar sevi."

Un es nodomāju, ka tas ir ļoti interesanti, jo šī filma dažādos veidos pēta mākslinieka ego un to narcistisko pievilkšanos un arī riebumu pret sevi," piebilda 29 gadus vecā aktrise.

Pirms diviem gadiem Aronofskis Venēcijas kinofestivālā saņēma "Zelta lāci" par savu drāmu "The Wrestler" ("Cīkstonis"), un tagad viņš atzīst, ka starp abām filmām viņš saskata daudz līdzību.

"Jo vairāk es ielūkojos baleta pasaulē, jo vairāk es sāku saskatīt visas šīs līdzības ar reslinga pasauli - abās izpildītāji izmanto savus ķermeņus fiziski ekstrēmos veidos," norādīja Aronofskis.

"Es vienmēr esmu uzskatījis šīs filmas par ļoti tuvām," iepriekšējās intervijās atzina režisors. "Tas patiešām ir saistītas, un cilvēki redz šīs saistības.

Tas ir jocīgi, jo reslings tiek uzskatīs par mākslas zemāko formu - ja vispār tas tiek uzskatīts par mākslu - un daži cilvēki uzskata baletu par augstāko mākslu.

Taču mani pārsteidz tas, cik ļoti līdzīgās situācijās abās pasaulēs atrodas mākslinieki. (..) Kādā brīdī, pirms es uzņēmu "Cīkstoni", es strādāju pie projekta par romānu starp baletdejotāju un reslinga cīkstoni, un tad tas it kā pārvērtās par divām filmām. Tāpēc es laikam sapņoju par to, ka kādu dienu kāds kinoteātris demonstrēs abas filmas kā vienu."

Kopā konkursa programmā tiks demonstrētas 24 kinolentes, kuras vērtēs starptautiska žūrija ar Kventinu Tarantino priekšgalā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu